Novosti

ZOS RADIO ove godine ulazi u treću deceniju postojanja


ZOS radio djeluje od 1997. godine, i kroz proteklih 20 godina, kroz korektan i odgovoran odnos prema slušateljima postao je prepoznatljiv brend.

Drugačiji koncept uređivačke politike pod motom ”Zajedno Ostvarujemo Snove” (ZOS), doprinio je da program ove radio stanice bude prihvaćen od strane slušatelja u oba bh. entiteta, a jednako su ga prihvatili slušatelji svih dobnih skupina.

Program se emitira putem 107 FM predajnika i pokriva općine: Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Doboj Jug, Usora, Teslić, Doboj, Petrovo, Gračanica i Doboj Istok.

“Od prošle godine smo dio Otvorene mreže, te kao takvi se radijski i televizijski svako jutro uključujemo u emisiju UDRI muški. Cilj je da slušateljima pružimo objektivne informacije iz svih sfera društvenog života, ali isto tako i da uz odličan zabavni program odašiljemo pregršt dobrih vibracija”, navode.  

Kolektiv ZOS-a ističe da više voli biti ekipa od vrijednosti, nego ekipa od uspjeha, a danas ovaj kolektiv čine:

Direktorica Amela Sejdić, rođena 1982. godine. Srednju Tehničku školu je završila u Tešnju. Kroz studij političkih nauka i rad u oblasti bankarstva, stekla je veliko iskustvo u međuljudskim odnosima i odnosima sa javnošću, što joj je bio vjetar u leđa za uspješno djelovanje ove medijske kuće. Ističe da se uvijek trudi raditi na pozitivnim pričama i doprinijeti zajednici i društvu koje nas okružuje. Biti inovativan i drugačiji od drugih ključ je vrijednosti ovog radija.

Glavna urednica Rifa Vilašević ističe da samo kontinuiran i kvalitetan rad može dovesti do uspjeha. “Klijenti žele biti tamo gdje je najveća slušanost, a da bi to i postigli, treba biti prvi u svemu, pratiti suvremenu tehnologiju i imati provjerene informacije. Biti kratak i jasan je najbolji indikator slušanosti ovog radija jer ljudi ne žele biti pretprani informacijama. Najvažnija bit ovog posla je – biti svoj”, kazala je Vilašević.

Novinarka Belma Torić smatra da je gledanje naprijed i traženje pozitivnog u ljudima i događajima životna filozofija. Iako je ovo država na rubu egzistencije vjeruje da se ipak može uspjeti na pošten i korektan način uz rad i samo rad.

Medina Hadžić je također dio kolektiva ZOS radija. Studiji psihologije i menadžmenta te rad u nevladinom sektoru (YIHR, Fondacije CURE, IECM) doprinijeli su da bude kreativna u ovoj medijskoj kući. Biti dio medija jeste dinamičnost i svestranost, a ako se posao radi sa strašću i ljubavlju, rezultati neće izostati.

Emisija “Sportska razglednica” koju uređuje i vodi Senad Durkalić svakog ponedjeljka obogaćuje program ZOS radija.