Lifestyle

Ove showbiz zvijezde imaju uspješne privatne biznise


Svima je poznato da glumci, sportisti i pjevači imaju ogromne novčane naknade za svoj rad. Show business je već godinama najunosniji business u Californii. Čini se da mnogi od njih svoje živote „posvete“ traženju načina da potroše svoja ogromna bogatstva i proglase bankrot. Ta priča već odavno zvuči kao kliše, jer poznato je da zvijezde ne raspolažu svojim novcem na najbolji način.

Međutim, kako od svakog pravila postoje iznimke, tako i u Hollywoodu žive zvijezde show businessa koje svoj novac itekako pametno investiraju. Iako im se prilike ponekad same nameću, nije jednostavno izabrati pravi put kako bi se novac oplodio. Sljedećim zvijezdama to zaista polazi za rukom.

Robert de Niro

Jedan od najboljih glumaca svih vremena, posjeduje lanac luksuznih restorana japanske hrane. Svečani gost Sarajevo Film Festivala iz 2016. godine, udružio se sa slavnim japanskim kuharom Nobu Matsuhisa i osnovao brend Nobu. Radi se o restoranu koji je prvo počeo s radom u New Yorku, da bi se potom proširio na sve važnije svjetske gradove. Kompanija se nije na tome zaustavila. Sada posjeduje svoje prekooceanske kruzere i hotel u Las Vegasu, a kompanija vrijedi preko 500 milijuna dolara.

Ashton Kutcher

Zvijezda brojnih romantičnih komedija i popularnih sitcoma „Lude 70-te“ i „Dva i pol čovjeka“, zaradio je milijune dolara osnovavši kompaniju A-Grade Investment. Kompanija se bavi investiranjem u startupe. S obzirom na to da je Kutcherova kompanija, između ostalih, ulagala u Uber, Spotify i Airbnb, sigurni smo da im se svaka investicija mnogostruko isplatila. Vrijednost glumčeve kompanije već odavno premašuje 150 milijuna dolara.

Beyonce Knowles

Najpopularnija pjevačica na svijetu vlasnica je modnog brenda Ivypark. Kompanija posluje preko brenda Topshop i ima godišnji profit od preko 2. milijuna dolara. Beyonce, također posjeduje investicijsku kompaniju, koja je najveći uspjeh postigla investiranjem u Sidestep, aplikaciju koja korisnicima omogućuje novi način kupovine i posjećivanja kulturnih događaja.

Jay Z

Suprug Beyonce Knowles, odnedavno najbogatiji živući muzičar, novac nije stekao isključivo repajući. Ako malo bolje razmislimo, većina nas Jay Z-a prije svega poznaje kao supruga i biznismena, pa tek onda kao muzičara. Servis za preuzimanje video sadržaja, muzička produkcija i poslovodstvena kompanija u vlasništvu su ovog četrdesetosmogodišnjeg Njujorčanina. Sve navedene kompanije su registrirane pod imenom Tidal. Pored toga, Jay Z ima udjele u kozmetičkoj kompaniji, vinariji, fabrici cigareta i aplikaciji za rezerviranje avio karata. Sve od navedenog mu svake godine donosi milijune dolara.

Earvin „Magic“ Johnson

Umirovljeni košarkaš i novi sportski direktor Los Angeles Lakersa, vlasnik je Magic Johnson Enterprises, jedne od najvećih američkih investicijskih kompanija. MJE ima vlasničke uloge u mnoštvu uspješnih kompanija, a najveći profit izvlači iz ulaganja u uspješne franšize. Tako Magicova kompanija posjeduje uloge u Burger Kingu, Starbucksu i T.G.I.-u. Pored toga, nekadašnji pleymaker Lakersa, jedan je od vlasnika baseball tima L.A. Dodgers. Suvlasništvo u ekipi osnovanoj 1883. godine, koštalo ga je 50. milijuna dolara.