Novosti

Hadžiselimović: Najveći broj saradnji dogovori se na tešanjskom Sajmu


Sajam privrede u Tešnju i ovaj put privukao je veliki broj učesnika. Jedan od domaćina ove manifestacije je i Venan Hadžiselimović, izvršni direktor Hifa Oil grupacije.

Jedan od najuspješnijih menadžera u našoj državi govorio je za Poslovne novine o utiscima sa otvorenja.

‘’Prvi dan je inače sajamski najintenzivniji, imamo dosta zvanica, gostiju, panela, a ono što sigurno mogu reći jeste da je ovo do sada najbolje organiziran sajam. To potvrđuje kvalitet, broj gostiju, sadržaj i nadam se da ćemo do kraja izdržati i ovo domaćinstvo opravdati na najbolji mogući način’’, rekao je Hadžiselimović.

Bogata ponuda prvog dana mogla je zadovoljiti svačije ukuse, a jedna od najvažnijih stavki bilo je potpisivanje o saradnji između Privredne komore FBiH i članica Udruženja biznis Tešanj-Jelah.

‘’Imali smo najbolje paneliste danas, razgovarali smo o bankarskom sistemu, Evropskoj uniji, o tome šta se sve može učiniti kako bismo pomogli privredu u BiH. Danas smo potpisali ugovor sa Privrednom komorom FBiH, što je jako značajno s obzirom na to da imamo preko 200 subjekata koji su članovi Udruženja’’, istaknuo je Hadžiselimović i za naš medij ekskluzivno otkrio:

‘’Mi smo prije dva dana dobili informaciju da je Sajam privrede u Tešnju mjesto na kojem se dogovori i potpiše najveći broj saradnji između privrednika. To su nam prenijeli stručni ljudi koji sve bave istraživanjem u kontekstu sajamskih manifestacija u BiH’’.