Novosti

Uspješno povezivanje slovenačkih i bh. kompanija na događaju „I FEEL SLOVENIA“


Jučer je u Sarajevu, u organizaciji Ambasade Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini (BiH), i kompanija: NLB Banka d.d., Sarajevo, NLB Bankaa.d., Banja Luka, Triglav Osiguranje d.d., Petrol BH Oil company,d.o.o, Gorenje BIH i firme Kolektor CCL d.o.o.,u Rezidenciji Republike Slovenije održan događaj „I feel Slovenia“ koji je okupio istaknute kompanije u BiH koje na različite načine ostvaruju saradnju s Republikom Slovenijom.

Kompanije organizatori, koji s velikim uspjehom posluju u BiH, na ovaj su događaj pozvali svoje poslovne partnere, prestižne privrednike iz cijele zemlje.
Cilj okupljanja je uzajamno povezivanje poslovnih subjekata koje je ključno za razvoj bh.tržišta jer vodi do boljih rezultata u poslovanju, te mogućnosti u smislu pronalaženja novih poslovnih prilika. U vrlo ugodnom ambijentu gosti su imali priliku upoznati se s gastronomskom ponudom Slovenije i slovenačkim vinima.

„Jedna od ključnih aktivnosti ambasada Republike Slovenije u svijetu je podrška jačanju trgovinske razmjene, prisutnosti slovenačkih firmi na stranim tržištima i internacionalizaciji slovenačkih firmi. Današnji događaj govori o obostranom interesu Slovenije i Bosne i Hercegovine za nastavak jačanja poslovne saradnje, trgovinske razmjene među državama i traženju novih mogućnosti u cilju daljnjeg privrednog rasta i napretka,“ naglasila je ambasador Republike Slovenije, NJ.E. Zorica Bukinac u svom pozdravnom govoru.

Firme organizatori događaja su istakli da su veoma ponosni što su učestvovali u ovom događaju jer smatraju da je uvezivanje poduzeća na ovaj način od velike važnosti za unapređenje poslovnog ambijenta naše zemlje, te da će otvoriti vrata aktivnijoj uzajamnoj saradnji.