Tema u fokusu

Hidroline očekuje utrostručenje proizvodnje do kraja godine


Nekada zanatska vodoinstalaterska radnja a danas velika i uspješna bh. kompanija, Hidroline d.o.o. Tešanj, subjekt je koje vrši pružanje usluga ugradnje i prodaje vodomaterijala, sanitarija i keramike te se bavi izgradnjom vodoinstalacione i kanalizacione mreže unutar i oko poslovnih i stambenih jedinica.

U sklopu kompanije Hidroline, od 2016. godine pod brendom Decco Line otpočela je proizvodnja i prodaja dekorativnog kamena koja se bazira na evropskoj tehnologiji i specijalnoj recepturi koja je u samom vrhu kada je u pitanju tršište Evropske unije ali i svijetsko tržište.

Za Poslovne novine je potvrđeno da kompanija planira širenje poslovanja na cijelu Bosnu i Hercegovinu, a trenutno opskrbljuje oko 60% bh. tržišta.

„Tešanjski sajam je odlična prilika za saradnju, kako sa postojećim tako i sa potencijalnim klijentima. Mi smo obnovili saradnju sa nekim od  postojećih klijenata a dogovorili smo saradnju i sa novim klijentima“ kazao je Haris Jašić, predstavnik kompanije.

Učešće u javnim nabavkama iz branše u kojoj posluju počevši od privatnih objekata, vodovoda, stambenih zgrada pa sve do kompletnih naselja dio je poslovnog portfolia ove kompanije, koja trenutno upošljava 18 zaposlenika a u planu ima i proširenje kapaciteta.

„Raspolažemo sa najsavremenijim mašinama i alatima potrebnim za pružanje vodoinstalaterskih usluga a trenutno je u fazi izrade naš novi poslovni objekat u Kraševu površine veće od 1800 metara kvadratnih.“, rečeno je u izjavi.

Značajno je napomenuti da je proizvodna linija Decco Line u prvih 5 mjeseci 2017. godine dostigla kompletnu proizvodnju koja je ostvarena u 2016. godini.

„Do sada smo svake godine bilježili rast. U proteklom periodu smo ulagali  te  očekujemo utrostručenje proizvodnje do kraja godine“ kazao je Jašić.