Kakvi zaposlenici se danas traže?

Kakvi zaposlenici se danas traže?

Marija Felkel, članica Uprave Hrvatskog Telekoma za ljudske resurse, otkriva kakvi zaposlenici se danas traže, te bez kojih osobina više ni početnici ne mogu.

Najvažniji je sklop u glavi. Želimo zaposlenike koji mogu biti nositelji tehnoloških i poslovnih promjena i inovacija, spremni riskirati i zakoračiti u nepoznato. To su ljudi koji vode kompaniju, ali i cijelo naše društvo naprijed. Takve vrijednosti i razmišljanja želimo graditi i njegovati u našoj kulturi”, kaže Marija Felkel.

Kako ističe, stručnost je ključna, ali samo ako dolazi u paketu sa spremnošću na cjeloživotno učenje i ulaganje u svoj rast i razvoj. Bilo da je riječ o edukacijama za inženjere, bilo multidisciplinarnim timovima koji rade sa zajedničkim ciljem, spremnost na učenje i razmjenu znanja je jako važna.

Ništa manje važne su usmjerenost na pronalazak rješenja i spremnost na učenje iz vlastitih pogrešaka. Kada se pojavi problem, ključno je usmjeriti se na pronalazak rješenja, a ono se ponekad nalazi izvan naših dosadašnjih okvira razmišljanja. Pogreške su također poželjne ako nam služe kao lekcija i koristan uvid za buduće korake”, zaključuje Felkel.

Najnoviji tekstovi

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.