Novi televizijski paket dostupan širom Evrope

Novi televizijski paket dostupan širom Evrope

Novi ugovor o distribuciji između Telekoma Srbije i SES Video je lansirao novi TV paket širom Evrope putem orbitalne pozicije 23,5 stepeni istočno.

Prema novom višegodišnjem ugovoru koji je SES objavio, Telekomu Srbije su dati na leasing satelitski kapaciteti na ASTRA 3B za distribuciju novog TV paketa na kablovske i IPTV mreže širom Evrope, s naglaskom na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu , Sloveniju, Makedoniju i Crnu Goru. Novi TV paket će u početku imati sedam TV kanala, uključujući Agro TV, Film Klub, TV kuhinja, Star TV i Zenska TV. Do ljeta će biti dodana još tri kanala.

 “Ovo je značajan korak za nas jer od sada možemo isporučivati naš lokalni i regionalni sadržaj u Evropu putem mreža naših partnera” – rekla je Marijana Vukasinović, direktorica za upravljanje sadržajem u Telekomu Srbije.

Ovaj TV paket nudi gledaocima širom Evrope čitav niz srbijanskih i regionalnih TV kanala.

Martin Ornass-Kubacki, potpredsjednik za Srednju Evropu, Odjeljenje prodaje u SES Video, kazao je da ovaj sporazum predstavlja još jedan uzbudljiv korak koji jača saradnju s dugogodišnjim partnerom u Srbiji na zajedničkom projektu pokretanja novog televizijskog paketa u Evropi, navodi se u saopćenju.

Najnoviji tekstovi

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.