Novosti

Večernjakov pečat: Rusmir Hrvić proglašen za privrednika godine u BiH


U prisustvu velikog broja visokih dužnosnika iz BiH ali i iz regije, privrednika, sportskih radnika te mnogobrojnih gostiju sinoć je u Mostaru održana sedamnaesta po redu tradicionalna manifestacija Večernjakov pečat pod motom “Evropsko proljeće”.

Rusmir Hrvić predsjednik uprave AS Holdinga kompanije koja je od najvećih u BiH i koja trenutno zapošljava oko 4.500 radnika, dobitnik je Večernjakovog pečata u kategoriji Privrednik godine.

“Hvala svima koji su glasali za mene i AS Grupaciju. Velika je čast dobiti ovu nagradu. Zahvalio bih se i svim uposlenicima i saradnicima AS Grupacije koji su jednako zaslužni za ovu nagradu. Zahvalio bih se i svim kupcima koji kupuju naše proizvode i koji svo ovo vrijeme podržavaju domaće proizvode i domaće proizvođače iz cijele Bosne i Hercegovine”, kazao je Hrvić.

Naglasio je kako svi zajedno možemo jačati konkurentnost bh. privrede kako bismo stvorili bolji životni standard za sve građane, te da trebamo raditi na podizanju konkurentnosti naše privrede i države.

„Nama je potrebna jaka privreda, jaka Bosna i Hercegovina i jaka regija. Mi trebamo građanima BiH ponuditi vjeru, nadu i primjere da ostanu ovdje raditi i živjeti. Trebamo ukidati granice i podjele unutar Bosne i Hercegovine i regije jer je to uslov za veće tržište i veće mogućnosti. Podjele trebaju biti prošlost, a Evropska unija budućnost”, ističe Hrvić.

Dodijeljeno je 15 priznanja u 15 različitih kategorija. Uz predloženih 150 kandidata iz svih segmenata društva, čitaoci su mogli i sami predlagati kandidate za koje smatraju da zaslužuju ponijeti nagradu za osobu godine ali i u brojnim drugim kategorijama, kao što su ekonomija, sport, humanost…