Tvornica montažnih kuća Krivaja je brend za kvalitetnu gradnju

Tvornica montažnih kuća Krivaja je brend za kvalitetnu gradnju

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević posjetio je Tvornicu montažnih kuća Krivaja i sastao se sa menadžmentom te uspješne kompanije.

Galijašević je kazao da  Tvornica montažnih kuća Krivaja predstavlja primjer uspješne privatizacije i da je lider u regiji u montažnoj gradnji.

Krivaja kuće prave uspješne iskorake u domenu luksuzne gradnje, opremanju i izgradnji ekskluzivnih turističkih objekata, kao i stambenih naselja, zgrada i kuća u nizu. To je kompanija koja većinu proizvoda izvozi”, kazao je.

Premijer Galijašević naglasio je da se u kompaniji investira u nove tehnologije i stalne programe edukacija i usavršavanje uposlenika, što u konačnici doprinosi razvoju Zeničko-dobojskog kantona.

Zeničko-dobojski kanton je kičma razvoja privrede cijele Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući takvim kompanijama Zeničko-dobojski kanton je lider u izvozu u cijeloj BiH. Vlada ZDK opredijeljena je da stvara što povoljniji ambijent za razvoj poslovanja naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu”, naglasio je Galijašević.

Iako je  fabrika u potpunosti izgorjela 2015. godine menadžment je, zajedno sa zaposlenicima, obnovio fabriku i povećao obim proizvodnje.

Najnoviji tekstovi

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.