Tema u fokusu

MOTOREX planira otvaranje dvije poslovne jedinice


Piše: Amra Kamberović

MOTOREX u ovoj godini planira otvaranje dvije poslovne jedinice, a sa 33 poslovne jedinice koje trenutno imaju, to će biti ukupno 35 poslovnica, strateški raspoređenih po cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

U ovom mjesecu završena je i realizacija velikog projekta – otvoren je Motorex tehničko-edukativni centar (MTEC).

’Ovo je prvi i jedini ovakav centar u Bosni i Hercegovini, a služi za obuku automehaničara i autoelektričara. Realizacijom ovog projekta pružili smo mogućnost profesionalcima da usavrše svoja znanja, ali i početnicima da dođu do novih znanja i započnu uspješnu karijeru u struci. MTEC je urađen po uzoru na slične centre u Evropi, svaka obuka se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela, praktični dio se održava na posebnoj opremi pripremljenoj posebno za svrhu edukacije. MTEC je veliki korak, kako za Motorex, tako i za BiH, te se nadamo da ćemo ovim projektom podići nivo kvaliteta automehaničarskih usluga u čitavoj zemlji i samim time doprinijeti sigurnijoj vožnji’’, rekli su iz Motorex d.o.o.

Od januara ove godine Motorex je zvanično postao član ATR grupacije, a dosadašnja iskustva su vrlo pozitivna.

‘’Nakon skoro tri godine pregovora i ispunjavanja raznih kriterija, od 1. januara zvanično smo postali član ATR grupacije i predstavnik za Bosnu i Hercegovinu. Za ovaj kratki period iskustva su vrlo pozitivna, već su nam se otvorila vrata za direktnu saradnju sa nekim renomiranim proizvođačima autodijelova. Pored toga u pregovorima smo sa još nekoliko veoma važnih dobavljača’’, istaknuli su iz Motorexa.

Motorex konstantno radi na proširenju svog asortimana, otvaranju novih prodavnica i proširenju starih.

‘’Novi modeli vozila izlaze na tržište svaki dan, a samim time i novi dijelovi. Naš slogan glasi ‘Automobili nam vjeruju’, mi se trudimo to opravdati, te imati rezervne dijelove za svaki automobil, tako da je proširenje asortimana i uvođenje noviteta posao na kojem se svakodnevno radi’’, naveli su na kraju.

MOTOREX d.o.o. ovlašteni je uvoznik i distributer preko 50 najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste osobnih i lakih teretnih automobila.