Tema u fokusu

Auto Lijanovići d.o.o. Mostar nastavljaju opravdavati Mercedesovo povjerenje


Piše: Alen Mehanović

Biti uspješan u svom radu zahtjeva mnogo truda, volje, odricanja, znanja… a Auto Lijanovići su pravi primjer kvalitetnog poslovanja na bosanskohercegovačkom tržištu.

Mostarska kompanija spada u red onih koje su bonitetno pouzdane i ispunjavaju sve uslove koji karakteriziraju uspješnost jednog privrednog subjekta. Auto Lijanovići su ovlašteni zastupnik Mercedes-Benz po svim domenama zastupljenosti, a to znači prodaja vozila osobnog i gospodarskog programa, te održavanje istih.

Kompanija djeluje na načelima koncerna Daimler AG i uvodi njegove standarde u poslovanju prodaje rezervnih djelova, te servisa Mercedes-Benz vozila. U prodajno/servisnom centru ove kompanije nalazi se moderan izložbeno-prodajni salon, a u njegovom sklopu nalazi se i savremeno opremljen servis za osobna vozila, te poseban sarvis za gospodarska vozila. Poslovanje ove kompanije obogaćeno je i otvaranjem limarije i lakirnice, što upotpunjuje sliku o kvaliteti usluge.

Auto Lijanovići su prošle godine ostvarili odlične rezultate, a za Poslovne novine govorio je Sales Manager kompanije Marko Dujmović.

”Mi smo prošlu godinu završili uspješno i pozitivno poslovali. Ostvaren je rast za oko 20 posto, iako nismo povećavali radne kapacitete. Općenito je prošla godina bila uspješna u našoj branši, ostvaren je rast broja prodanih vozila, a mi smo iskoristili taj trend i uzeli dio svog kolača”, rekao je Dujmović.

Iza nas je prvi kvartal tekuće godine, a ako je suditi prema prva četiri mjeseca, Auto Lijanovići će dodatno učvrstiti svoj položaj u vrhu.

”Već sada se naziru bolji rezultati nego prošle godine i mislimo da će ova biti dosta bolja. Krenuli smo sa renoviranjem salona u Mostaru, koji će ispunjavati nove Daimler AG standarde, a otvorenje nas očekuje u oktobru. To će biti dodatna pogodnost za sve naše klijente, a mi smo još jednom pokazali da prativmo trendove Mercedesa”, kazao je Dujmović.

Konkurencija na tržištu je velika, ali mostarska kompanija ima svoje adute zbog kojih je i prepoznatljiva.

”Svrha našeg poslovanja kao zastupnika Mercedes-Benz je osiguranje maksimalnog zadovoljstva kupca, vlasnika i korisnika Mercedes-Benz vozila. Mi smo 200 posto posvćeni tome i dostupni smo 24 sata dnevno. Prepoznatljivi smo na tržištu, naša snaga i imidž brenda kojeg zastupamo su cijenjeni. Također, možemo se pohvaliti najmodernijim prodajno – servisnim centrom u državi, a na lageru uvijek imamo veliki broj vozila koji su dostupni kupcima”, zaključio je Dujmović.