Novosti

Deloitte otvara prijave za takmičenje za najbrže rastuće tehnološke kompanije


Deloitte danas otvara CE Fast 50, takmičenje za uvrštenje u rang-listu 50 najbrže rastućih srednjoevropskih tehnoloških kompanija.

Takmičenje, koje Deloitte provodi gotovo 20 godina, obuhvata najbrže rastuće tehnološke kompanije iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Makedonije, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunije, Slovenije, Slovačke i Srbije.

”Lokalne kompanije koje najbrže rastu, predvode u inovacijama, te unose disrupciju na bosanskohercegovačko tržište, zaslužuju da ih podržimo i odajemo im priznanje, bez obzira na to da li je riječ o malim ili velikim kompanijama. Plasman u elitnu skupinu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija zahtijeva dalekovidnost, predanost i neumoran rad na inovacijama. Sretni smo što je prethodnih godina Bosna i Hercegovina imala predstavnike na ovoj prestižnoj listi i radujemo se što ćemo i ove godine svjedočiti entuzijazmu i inovacijama kompanija koje će se plasirati na Deloitteovu listu”, navela je partnerica i voditeljica ureda Deloittea Sabina Softić.

Deloitteov Fast 50 program u Srednjoj Evropi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina kompanija ostvarila u periodu od četiri godine.

U obzir ulaze sve kompanije koje posluju u različim oblastima: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, fintech, hardware, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te software. Za potrebe formiranja liste za 2018. godinu, Deloitte će analizirati prihode koje su prijavljene kompanije ostvarile od 2014. do 2017. godine.