Novosti

LRC, Poslovne novine i Inkasso na zajedničkom druženju u prirodi


Teambuilding bio je do prije desetak godina potpuna nepoznanica našim krajevima, a njegova tačna definicija odnosi se na proces uspostavljanja i razvoja većeg osjećaja za saradnju među kolegama, ali i međusobnog povjerenja. Team building obuhvata aktivnosti kao što su grupna iskustva, grupne igre i dizanje grupnog blagostanja u cilju povezivanja niza pojedinaca u koherentnu radnu ekipu i postizanja najboljih poslovnih rezultata.

Analize su pokazale da su najvažniji faktori izgradnje uspješne ekipe upravo stvaranje zajedničkog identiteta, osjećaja pripadnosti i društvene podrške, a sve u cilju kako bi radno okruženje bilo bolje. Ipak, budimo iskreni, team building u mnogim kompanijama ima lošu reputaciju. Kada je na dnevnom redu »idemo na team building«, mnogi kolutaju očima i obično pomisle nešto u smislu »opet će nas prisiljavati da se pretvaramo kako smo super ekipa«.

Potrebe za pretvaranjem, međutim, nema u sestrinskim firmama ‘’Poslovne novine’’, ‘’LRC’’ i ‘’Inkasso’’, u kojima su već odavno shvatili da je team building najvažnija investicija koju mogu napraviti za svoje zaposlenike. Tako je i ovog vikenda organizirano druženje u prirodi, koje je bilo obogaćeno mnogobrojnim aktivnostima. Cijeli kolektiv uživao je u bogatoj ponudi, dodatno je napunio baterije za predstojeće izazove i spreman je za nove radne pobjede.

‘’Smatram team building izvrsnim načinom unaprjeđenja ophođenja, planiranja, organizacije, delegiranja, saradnje i povjerenja među kolegama. Na team buildingu kolege upoznajemo u drugačijem, opuštenijem okruženju i u takvim je uslovima lakše pobliže upoznati ljude i razviti bolju komunikaciju. Kakvog god karaktera team building bio, dojmovi su uvijek izuzetno pozitivni. Nakon svakog susreta ove vrste uočila sam da su zaposlenici sve bliskiji i da se bolje razumijemo u poslovnim zadacima’’, kaže Jadranka Kuljanin, voditeljica prodaje LRC-a.