Novosti

Rail Cargo Logistics – BH prošle godine prevezao 300.000 tona roba


Rail Cargo Logistics – BH d.o.o., međunarodna univerzalna špedicija i vodeći logističar u segmentu pružanja outsourcing logističkih usluga u BiH, prošle 2017. godine je za svoje klijente prevezao 300.000 tona tona različitih roba što predstavlja povećanje od 10 posto u odnosu na 2016. godinu.

Razlog za ovo povećanje je konkurentska prednost koja se ogleda u kompletnom outsourcing servisu, digitaliziranom procesu upravljanja logistikom, kao i savremeno opremljenom logističkom centru, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Rail Cargo Logistics – BH d.o.o.

Trend povećanja obima usluga logistike se nastavlja i u ovoj godini, tako da je kompanija u prvom kvartalu 2018. prevezla 20 posto više različitih roba u odnosu na isti period lani.

”Prošla godina bila je do sada naša najuspješnija poslovna godina. Prednosti outsourcinga, u kojem smo se specijalizirali, su u tome što stručnjaci za logistiku vode poslove, a klijentima se otvara prostor da se posvete isključivo prodaji vlastite robe na tržištu. Ova usluga uključuje optimalno skladištenje, smještaj u carinsko skladište i sukcesivno carinjenje, utovar i istovar, usluge kvalitativne i kvantitativne kontrole, sortiranje i obradu oštećenih pošiljki, izradu i lijepljenje deklaracija, umetanje uputa u pakovanja, prepakivanje… Osim takvih skladišnih poslova uključeno je i vođenje robnog knjigovodstva, obavljanje inventura, distribucije robe, špediterskih usluga i međunarodnog transporta, tj. sva logistika potrebna da se neki proizvod stručno uskladišti ili dopremi krajnjem kupcu. Usluge skladišne logistike pružaju se uz korištenje moderne aplikacije Warehouse Management Software, koju smo razvili vlastitim snagama prema potrebama naših klijenata. Roba se elektronski prima, obrađuje, smješta na unaprijed određene lokacije i priprema za otpremu. Sve su to konkurentske prednosti koje ulijevaju sigurnost i povjerenje našim klijentima, a nas stavljaju u poziciju lidera na tržištu”, izjavio je generalni direktor kompanije Hamed Šivšić.