Novosti

Nelt i Ekonomski fakultet nastavljaju uspješnu saradnju


Kompanija NELT d.o.o. BiH i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu danas su u prostorijama fakultetskog E-net centra zvanično potpisali sporazum o saradnji.

Nastavak je to uspješne saradnje koja je počela u decembru 2014. godine pokroviteljstvom treće CEO konferencije (Career and Entrepreneurship Opportunities), te realiziranjem praktične nastave za studente u proteklom periodu. Ovom prilikom, kompanija će danas održati i “Dan Nelta na Ekonomskom fakultetu“ u okviru kojeg će studentima, nastavnicima i saradnicima predstaviti svoj rad te održati posebno predavanje o temi „Put proizvoda od proizvođača do potrošača“.

Izvršni direktor kompanije NELT d.o.o. BiH Dejan Milunović, istaknuo je da kompanija već pet godina sarađuje sa fakultetima iz cijelog regiona.

Saradnju imamo sa 11 fakulteta u regionu jer želimo biti dio edukativnog procesa. Nastavak ove saradnje omogućit će nam da u narednom periodu kroz projekte privolimo mlade ljude da budu dio naše grupacije“, rekao je Milunović, te dodao da će NELT d.o.o. BiH sigurno u perspektivi obezbijediti i dodatna radna mjesta.

Naglašavajući da je prilikom posjete kompaniji NELT primijetio dosta bivših studenata Ekonomskog fakulteta za koje je dobio velike pohvale, dekan prof. dr. Kemal Kozarić, naveo je da ova saradnja otvara mnoge mogućnosti kao sto su studentske prakse, istraživanja i slično.