Tema u fokusu

Coin security uspješno posluje i pored brojnih prepreka


Piše: Alen Mehanović

Zaštitarska agencija Coin security primjer je uspješnog poslovanja na bosanskohercegovačkom tržištu. Ova bonitetno pouzdana kompanija postoji od 1978. godine, a prisutna je na prostoru cijele države.

U zavisnosti od obima posla, broj uposlenika varira od 70 do 100, a o ostvarenim rezultatima i problemima sa kojima se suočavaju, za Poslovne novine govorio je Grgo Bakula, izvršni direktor kompanije iz Viteza.

”Iza nas je uspješna poslovna godina. U potpunosti sam zadovoljan radom agencije, ali stanjem u državi nisam. Konkretno mi smeta što je tržište podijeljeno, što stranke određuju ko i šta će, a mi koji nemamo nikog moramo se itekako namučiti”, kazao je Bakula.

Iako se njegova kompanija suočava sa brojnim problemima, tendencija rasta nastavljena je i u prvih pet mjeseci tekuće godine.

”Nastavili smo rast i pozitivno poslovanje. To smo uspjeli uz maksimalan angažman i uz dosta odricanja. Uposlenici i klijenti su zadovoljni i to nam je najvažnije. Konkurencija na tržištu je velika, ali kvalitet je taj koji nas izdvaja u odnosu na ostale. Odnos prema poslu je maksimalan i kao što sam rekao, zadovoljstvo klijenta je na prvom mjestu”, zaključio je Bakula.