Novosti

Kako upravljati lancima nabavke?


USAID Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Federacije BiH domaćini su dvodnevne specijalističke radionice na temu “Upravljanje lancima nabavke” koja će se održati 5. i 6. juna u prostorijama VTK BiH u Sarajevu.

Ciljana publika:

  • Kompanije za proizvodnju metala u Bosni i Hercegovini, a posebno kompanije iz automobilske industrije koje imaju potencijal i plan da postanu dobavljači svjetski poznatim njemačkim proizvođačima automobila; i
  • Vlasnici preduzeća i/ili viši menadžeri odgovorni za donošenje odluka da li biti dobavljač ili ne, koji razumiju pitanja od interesa, kao i kapitalne zahtjeve i dostupnost.

Predavač na ovoj radionici bit će Martin Mirsky iz Sjedinjenih Američkih Država, renomirani stručnjak u oblasti upravljanja lancima nabavke s više od trideset godina radnog iskustva u zemljama Evrope, Azije i Sjeverne Amerike.

Radionica koju predstavljaju posebno će se baviti pitanjem kako uspješno upravljati zalihama kao preferirani dobavljač automobilskoj industriji u Njemačkoj.

Nakon završetka radionice planirani su individualni sastanci s kompanijama, tokom kojih će predavač pružiti specifične preporuke za kompaniju (gap analizu) uključujući pregled gdje je ta kompanija danas i gdje treba da fokusira svoje napore na poboljšanje. Oblasti analize će uključivati politike, procese, procedure, tehnologiju i organizaciju unutar kompanije.