Novosti

Efendić i Šabić sastali se sa privrednicima u Messeru


Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić i ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić sa svojim saradnicima održali su poslovni sastanak u prostorijama upravne zgrade kompanije Messer.

Valentin Ilievski, generalni direktor Messer BH Gasa i Messer Tehnoplina, dočekao ih je u svojstvu dobrog domaćina i zahvalio se što su došli u obilazak svih privrednih subjekata koji djeluju na ovom području i što se upravo u Messeru, koji se nalazi na kraju ovoga obnovljenog dijela ceste, održava sastanak sa privrednicima dijela poslovne zone Rajlovac.

Ilievski je upoznao ministra i načelnika sa svim pitanjima koja su ostala otvorena u komunikaciji između Messera i općinske i kantonalne vlasti, te istaknuo koliko je važno olakšati poslovanje investitorima koji poput Messera ulažu sredstva, znanje, tehniku i ljudske potencijale u ovu zemlju.

Susret je protekao u obećavajućoj atmosferi za bolji poslovni ambijent u budućnosti jer su Efendić i Šabić naglasili kako je  prioritet i Općine i Kantona uspostavljanje boljih ekonomskih prilika za sve one koji žele investirati ovdje i tako, između ostalog, pružiti mogućnost našim kadrovima za zaposlenje i kreiranje pozitivnije slike za sve druge koji se dvoume da li razvijati biznis u BiH.

Nakon što su predstavnici drugih firmi izložili svoje planove za naredni period kao i teškoće koje ih limitiraju u radu, dobili su obećanja da će se raditi na tome da se iznađu konstruktivna rješenja koja će skratiti postupak dobijanja dozvola i ostalih administrativnih barijera.

Ilievski je predložio općinskom načelniku da se razvije bolja komunikacija između privrednih društava i općinskih službi tako što bi trebala jedna osoba zadužiti referat za sve što je neophodno privrednicima i tako skratiti put i ubrzati rješavanje određenih potreba.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici slijedećih firmi: Bosman, Brojler, DHL, Ewofarma, Express One, General Logistic, Hercegovinalijek, Teknox group i Messer BH Gas.