Novosti

Zanimanja koja donose najveću zaradu


Ako ste se puno puta do sada zapitali je li posao koji radite uistinu pravi posao za vas, možda biste trebali stati i razmisliti o tome da promijenite svoju karijeru.

Možda vam je posao koji radite već dugi niz godina postao monoton i dosadan i u njemu ne vidite nikakvo uzbuđenja niti prilike za napredak ili su vam primanja toliko mala da svakog mjeseca jedva spajate kraj s krajem. Razmislite još jednom? Želite li uistinu raditi nešto što vas niti najmanje ne zadovoljava?

Budite hrabri, uzmite stvari u svoje u ruke i promijenite karijeru. Ako ne znate što biste ste najradije radili, ovdje se nalazi popis 10 najplaćenijih zanimanja u svijetu. Za neka od njih možda ćete se morati preseliti u drugi grad ili državu, ali ako nešto stvarno želite, to ne može biti niti najmanje komplicirano i teško.

Najplaćeniji poslovi u svijetu:

Kontrolor leta

Kontrolor leta spada u sam vrh najplaćenijih zanimanja u svijetu. Kontrolori leta zaduženi su za nesmetano odvijanje zračnog prometa, a iako je jedan od najplaćenijih poslova, ovaj posao spada i u najstresnija zanimanja! Plaća kontrolera leta u svijetu kreće se i preko 100.000 eura godišnje.

Čuvar otoka

Ako ste oduvijek maštali o tome da imate svoj otok, radno mjesto čuvara otoka bi vam to moglo omogućiti! Na ovom poslu vaša zadaća je da ispijate ukusne koktele ispod palma, dok ste u isto vrijeme sami na otoku! Mir, tišina i uživanje. Upravo smo otkrili zanimanje koje će napuniti vaše baterije! Godišnja plaća na ovom radnom mjestu iznosi oko 40.000 eura.

Tragač golf loptica

Da, dobro ste vidjeli, i ovo zanimanje zaista postoji. A uz to, odlično je i plaćeno. Spadate li u iskusne tragače golf lopticama godišnje možete zaraditi i 100.000 dolara. Vaš zadatak je da pronalazite izgubljene golf loptice koje često završavaju u šumama ili jezercima. Pošto golf spada u elitni sport, društvo koje ga igra, i više će vam se nego dobro odužiti.

Član Google street tima

Volite li putovati i upoznavati nova mjesta i ljude, ovaj posao je kao stvoren za vas! Vaš zadatak je da posebnim automobilom ili biciklom obilazite ulice koje snimaju kamere te slike šalju u Google. Godišnja plaća za ovaj posao iznosi oko 25.000 eura.

Kapetan broda

Ne postoji žena kojoj nije privlačan kapetan broda u uniformi i kapi, a osim što će svi pogledi suprotnog spola biti usmjereni prema vama, dobro ćete i zarađivati. Kapetan broda godišnje može zaraditi i preko 130.000 dolara. Možda nećete većinu godine biti kod kuće, ali ćete zato uz posao imati prilike upoznati mnoga mjesta i daleke zemlje.

Tester video igara

Za sve one koji vole igrati kompjuterske igrice, ovaj posao bi bio san snova! Zamislite da svaki dan morate igrati igrice kako bi se uvjerili da sve funkcionira kako treba? Jedini problem moglo bi vam predstavljati to što biste jedan level morali odigrati više puta. No, volite li igrice, vjerujemo da vam to ne bi bio problem za godišnju plaću do 50.000 eura.

Privatni detektiv

Vjerovatno i vi privatne detektive zamišljate kao “šmokljane” u premalim odijelima i sa velikim fotoaparatima i kamerama. No, ako pogledamo posao privatnog detektiva u Americi, njegova plaća se penje i do vrtoglavih 100.000 dolara godišnje.

Dadilja

Plaće dadilje se razlikuje od zemlje do zemlje, ali i od susjedstva u kojem se radi. Ako uspijete naći posao u bogatoj četvrti u SAD-u i to na primjer u New Yorku, plaća vam može narasti godišnje do 180.000 dolara. Važno je prije svakako dobro proučiti uvjete rada, a i poraditi na biografiji ne bi bilo loše.

Kušač okusa Jack Danielsa

Može li ovaj posao biti bolji? Pijete viski i još ste dobro plaćeni za to. Uz godišnju plaću do 50.000 eura, vaš šef će vas još motivirati da pijete više na radnom mjestu. Želite li se okušati u ovom poslu, krenite na put Tennesseeja i prijavite se za posao u Jack Danielsu.

Voditelj pogrebnog preduzeća

Iako vjerovatno jedno od najmanje popularnih zanimanja, voditelj pogrebnih poduzeća je unosan posao i zaista dobro plaćen. Bavite li se ovim poslom, godišnje možete zaraditi i do 140.000 dolara. Možda biste mogli dva puta razmisliti?

Ako vam je neko od ovih zanimanja privuklo pažnju, nema razloga da čekate. Krenite u realizaciju još danas. Raditi ćete posao koji volite i za to ćete biti dobro plaćeni. Budite hrabri i nemojte se bojati promjena. One su dio života i tu su za nas da promijenimo ono što ne volimo i što nam ne odgovara. Nemojte čekati i raditi posao koji ne volite. Ako naiđete na negodovanje okoline, samo im se osmjehnite. Uskoro ćete se vi smijati njima, s punim novčanikom i zanimljivim poslom.