Investicije

Tri luksuzna apartmana u Budvi prodata za 420 bitcoina


Kompanija AMIA, biznismena Nila Emilfarba prodala je tri luksuzna apartmana u svom rezidencijalnom kompleksu “Dukley gardens” na Zavali i poslovno-stambenom kompleksu “Dukley residence” nadomak Starog grada za 420 bitcoina, što je u protuvrijednosti dva i po miliona eura.

Ovo je najveća kupoprodaja nekretnina koja je realizirana u Evropi u ovoj kriptovaluti.

Dobili smo jednu potpuno novu klijentelu, ljudi koji i nisu namjeravali da kupuju nekretnine, to su učinili. Među kupcima su mladi ljudi, koji su svoje bitcoine odlučili da ulože time što će postati vlasnici luksuzne nekretnine u Budvi. Naša kompanija, za razliku od mnogih koji sumnjaju u kriptovalutu, je prva u regionu koja je krenula sa prodajom nekretnina za kripto valute. Na svijetu, a posebno u Evropi ograničen je broj nekretnina koje se mogu kupiti bitcoinima, pa je to i bio razlog da smo dobili klijentelu iz cijelog svijeta. Također, cijeli postupak kupoprodaje omogućili smo da se izvrši na brz i efikasan način, što je još jedna od povoljnosti”, pojasnili su u kompaniji AMIA.

Kompanija je još krajem prošle godine promovirala da prihvata ovaj digitalni novac kao validno sredstvo plaćanja, kojim se mogu kupovati njihove nekretnine, ali i plaćati usluge u Dukley hotelu, Dukley Beach Lounge restoranu i Dukley Marini.