SorS 2018 okupio veliki broj učesnika u Sarajevu

SorS 2018 okupio veliki broj učesnika u Sarajevu

Konferencija SorS tradicionalni je susret na najvišem nivou industrije osiguranja, koji okuplja predsjednike uprava i ostale vodeće ljude najznačajnijih osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regije kao što su Bosna Re, Croatia Lloyd, Croatia osiguranje, DDOR Novi Sad, Dunav, Euroherc osiguranje, Lovćen osiguranje, Osigurateljna polica, Sava Re, Sarajevo osiguranje, Triglav osiguranje i druge.

Osim spomenutih, SorS je kroz godine ugostio i svjetski poznata društva kao što su AON, Gen Re, Munich Re, Partner Re, SCOR, Swiss Re, Willis i druga, što samo dodatno potvrđuje ugled i značaj koji SORS zauzima u industriji osiguranja.

Prvi SorS održan je u Splitu 1980. godine, a već iduće godine susret se preselio u Sarajevo i tu nastavio s održavanjem sve do danas. Tako je izvorno S u nazivu SorS koje je značilo Split, ostalo nepromijenjeno, osim što se sada iza njega krije ime grada Sarajeva.

Na SorSu, kao najvećem skupu osiguratelja regije, svake se godine okupi više od 200 sudionika, uglavnom predsjednika i članova uprava osiguravajućih društava, s namjerom da razmjene postojeća iskustva i međusobno se upoznaju s novim kretanjima u osigurateljnoj struci.

Glavna tema konferencije ujedno je i aktuelno pitanje koje zaokuplja osigurateljnu struku regije, ali i šire, a konferencija je idealno mjesto na kojem sudionici mogu zajedno pokušati naći prihvatljive odgovore.

SorS je, također, mjesto upoznavanja i razmjene iskustava, ali i poligon za transfer i razmjenu znanja o temama koje su životne i s kojima se osiguratelji svakodnevno susreću ili ih tek očekuju. Informacije koje se u takvoj atmosferi razmjene s kolegama iz struke više su nego dragocjene i ne mogu se naći niti u prezentacijama niti se do njih može doći kroz medije.

Svojim velikim interesom, dvjestotinjak predstavnika iz brojnih osiguravajućih i reosiguravajućih društava regije i svijeta koji svake godine posjećuju SorS, to uvelike potvrđuje. Tako je bilo i jučer u sarajevskom hotelu Holiday, a program traje i sutra.

Najnoviji tekstovi

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.