Neltovom flotom do svih destinacija

Neltovom flotom do svih destinacija

Nelt d.o.o. jedna je od vodećih kompanija na teritoriji Bosne i Hercegovine, koja pruža usluge u oblasti distribucije, logistike i marketinga. Dio je Nelt Grupe koja posluje na osam tržišta jugoistočne Evrope i podsaharske Afrike.

Pored sjedišta u Istočnom Sarajevu, regionalni distributivni centri kompanije nalaze se u Banjaluci i Bijeljini, kao i cross dock u Mostaru, a Nelt u BIH zapošljava 340 ljudi.  Ulaganjem u razvoj zaposlenih,  širenjem asortimana i  unapređivanjem kvaliteta usluga, Nelt se trudi da postigne maksimalnu efikasnost i efektivnost u poslovanju.

U okviru sistema integrisanih logističkih usluga, Nelt svojim klijentima pruža uslugu transporta roba na tržištu BIH kao i prema svim evropskim destinacijama. Neltov tim sastavljen je od stručnih kadrova, sa višegodišnjim iskustvom u transportu, koji za potrebe svakog pojedinačnog klijenta pravi posebnu ponudu, kako bi se racionalizovali troškovi prevoza, a klijent ostvario veći profit.

Kompanija raspolaže sopstvenim vozilima za prevoz robe različitih gabarita, a također sarađuje i sa drugim prevoznicima širom regiona. Na ovaj način, Nelt je u mogućnosti da organizira cestovni transport do bilo koje evropske destinacije, u najkraćem mogućem roku. U skladu sa potrebama klijenata, međunarodni i domaći cestovni transport robe može da se organizira kao direktan ili kao zbirni transport.

Neltovu flotu u BIH čini 50 dostavnih vozila kojima se vrši dostava robe u roku 24 sata na cijeloj teritoriji BIH, a mjesečno se na teritoriji cijele države obavi više od 20.000 isporuka.

Efikasnost dostave omogućena je zahvaljujući primjenjenim tehnološkim sistemima ERP-SAP, TMS-Sky Track, WMS- GOLD koji su međusobno povezani i zajedno daju optimalna rješenja u realizaciji logističkih zadataka. Svako Neltovo vozilo, pored standardne opreme, posjeduje i GPS uređaje za satelitsko praćenje, te se u svakom trenutku može pružiti informacija gdje se vozilo nalazi.  Sva vozila imaju osiguranje odgovornosti drumskog prevoznika u međunarodnom transportu (CMR).

Uz uslugu drumskog transporta, Nelt svojim klijentima osigurava i prateće aktivnosti kao što su utovar i istovar robe, pribavljanje svih vrsta dozvola i dokumentacije neophodne za međunarodni transport, obavljanje carinskih procedura, špediciju, distribuciju.

Nelt ima mogućnost prevoza svih vrsta tereta, pod kontrolisanim temperaturnim režimom od momenta preuzimanja robe do trenutka isporuke, u svim temperaturnim opsezima: smrznute pošiljke do -20ºC,  rashlađene pošiljke (+2 do +10ºC), kontrolisane ambijentalne pošiljke (+11 do +25ºC).  Vozila veće nosivosti (šleperi) opremljena su temperaturnim mjernim instrumentima i pisačima, dok su u vozilima manje nosivosti instalirani elektronski data logeri. Ovi uređaji bilježe podatke o kretanju temperature od trenutka preuzimanja pošiljke do momenta isporuke. Na ovaj način je omogućeno detaljno  izvještavanje klijenata o ispravnosti temperature u prevozu.

Kvalitet u pruženim uslugama, poštovanje ugovorenih rokova, profesionalnost i efikasnost, doveli su Nelt na mjesto vodeće logističke kompanije na prostorima Zapadnog Balkana. Profesionalan i odgovoran odnos prema poslu, poslovnim parterima i svojim zaposlenima za kompaniju Nelt predstavlja osnovni zadatak. Tome svjedoči izbor za najpoželjnijeg poslodavca već pet godina zaredom.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.