Novosti

Porsche proslavio 70. rođendan u Sarajevu


Povodom proslave 70 godina postojanja, marka Porsche je ovaj veliki jubilej prigodno proslavila i u Bosni i Hercegovini. Gala svečanošću koja se održala u petak generalni zastupnik Porschea u Bosni i Hercegovini, kompanija Porsche BH, podsjetio je zvanice i ljubitelje marke zašto je ovo zaista velika i važna obljetnica.

“Pogledao sam okolo, ali nisam mogao pronaći automobil o kojem sam sanjao. Zato sam odlučio da ga sâm napravim.” Ove riječi, koje je izgovorio legendarni Ferry Porsche, objasnile su rođenje jednog od najpoznatijih proizvođača sportskih automobile. Dovoljno je reći Porsche i ustreptaju srca ljubitelja snage i brzine…

U skladu s tim brand manager marke Porsche u BiH, gdin Armin Mulović, i Porsche BH zvanicama su pokazali impresivnu kolekciju modela 911, gdje su centralno mjesto ispod reflektora zauzele aktualne perjanice ponude 911 modela. Jarko crveni 911 GT3 RS sa 4,0-litarskim atmosferskim motorom od 520 KS i još brži i beskompromisniji 911 GT2 RS sa 3,8-litarskim turbomotorom od punih 700 KS zaista su rijedak prizor, te su svakako bili prikladan dio Porsche pozornice u Golf Clubu u Sarajevu.

Za ugodnu atmosferu bila je zaslužna i Maya Sar, dok je večer zaključena spektakularnim vatrometom i nagradnom igrom čiji su sretni dobitnici nagrađeni odlaskom na trku Formule 1.

Valja podsjetiti da prije 70 godina brand Porsche rođen u austrijskom Gmündu a prvi model bio je Porsche Type 356 “No. 1” Roadster.