Novosti

Lukavac Cement podržao Dane arhitekture Banja Luka


Lukavac Cement kao vodeći proizvođač cementa u BiH podržao je jedan od najvećih bh. događaja u oblasti arhitekture i urbanizma „Dane arhitekture Banja Luka 2018“ koji su održani po četvrti put.

Od 4. do 10. juna, pored predavanja međunarodnih i domaćih arhitekata i drugih stručnjaka, diskusija, radionica, okruglih stolova, izložbi, predstavljeni su proizvodi i dostignuća u tehnologiji proizvodnje građevinske industrije. Razgovaralo se i promišljalo o aktuelnoj situaciji na području arhitekture, gradnje i primjeni građevinskih materijala.

”Cilj ove višednevne manifestacije bio je da se stvori aktivna i progresivna lokalna scena koja će biti dijelom globalne arhitektonske zajednice. Mi u Lukavac Cementu nastojimo da budemo ukorak sa vremenom, te svi događaji koji promoviraju nove pozitivne vrijednosti i doprinose razvoju arhitekture, građevinarstva u BiH imaju našu punu podršku. Posebno u ovoj godini kada se obilježava evropsko kulturno nasljeđe koje naglašava raznolikost, zajedničku historiju i bogatstvo kultura današnje Evrope, smatramo da je bitno učestvovati i podržavati događaje koji se bave pitanjima budućnosti i prošlosti naše i evropske arhitekture. Već sama prilika da se na simpoziju, koji je trajao dva dana, diskutuje sa mnogim domaćim, regionalnim i evropskim stručnjacima arhitektonskog stvaralaštva i dobiju nova saznanja, za nas je važno iskustvo”, istaknuo je Nihad Begić, direktor prodaje i marektinga Fabrike cementa Lukavac.

Lukavac Cement je mnogobrojnoj publici „Dana arhitekture Banja Luka 2018“ predstavio svoje proizvode i modernu tehnologiju proizvodnje, a fokus je bio na značaju i važnosti poštivanja standarda zaštite životne okoline i upotrebe alternativnih goriva bez kojih su evropska arhitektura i gradnja današnjice nezamislive.