Novosti

Richard Branson osnovao firmu u BiH


U BiH je nedavno osnovana kompanija “Virgin Pulse” d.o.o., koja je dio velike grupacije “Virgin”, a čiji je vlasnik jedan od najpoznatijih biznismena današnjice, britanski milijarder Richard Branson.

Osnivač kompanije “Virgin Pulse” d.o.o. je “Virgin Pulse Inc.” iz Massachusettsa u Sjedinjenim Američkim Državama.

Firma je osnovana u Tuzli, a bavi se, kako stoji u Registru poslovnih subjekata u BiH, računarskim programiranjem i konsaltingom. Direktorica je Sara Misković, a jedan od izvršnih direktora Haris Rustemović.

Kompanija “Virgin Pulse” bavi se dizajniranjem tehnologija čiji je cilj unapređenje zdravih navika radnika u raznim kompanijama.

Cilj ovih tehnologija je da radnici razviju zdrave navike i da se poboljša njihovo ukupno stanje, da bi se time povećala i njihova produktivnost na poslu i ukupan rezultat rada kompanije.

“Virgin Pulse” sarađuje sa svjetskim gigantima kao što su “Coca-Cola”, “Siemens”, HP, UBS Bank, Bank of America, “Aetna”, SAP, “Cummins”, “UniCredit Group”, “Skandia”, “Nestle”, “Thomson Reuters” i mnogi drugi.

Kompanija ima kancelarije širom svijeta, a trenutno su aktivna dva oglasa za posao u ovoj kompaniji u Tuzli. Traže se iOS developer/programer i full stack developer. Navodi se da će oni biti “dio Agile tima i svakodnevno učestvovati na Scrum sastancima s kolegama iz Tuzle i SAD”.

Bogatstvo Richarda procjenjuje se na oko 5,7 milijardi dolara. Njegova “Virgin grupa” upravlja sa čak 400 kompanija.