Legenda o Safikadi i dajak za privlačenje turista u Banju Luku

Legenda o Safikadi i dajak za privlačenje turista u Banju Luku

Banja Luka bilježi porast broja turista, a uz nove zabavno-kulturne sadržaje očekuje se i veća posjeta u ovoj godini – rečeno je danas na promociji ljetne turističke sezone Banjaluka 2018.

Direktorica Turističke organizacije Banje Luke Irena Radojević istaknula da je turistima u ovom gradu najzanimljiviji adrenalinski i festivalski turizam, te da su među gostima popularni i sportovi na Vrbasu, rafting, kajak, dajak…, te sportske i muzičke manifestacije planirane tokom ovog ljeta.

”Od sutra ćemo na regionalnim tržištima promovirati sve ono što Banja Luka ovog ljeta nudi, jer su turisti iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije najbrojniji po broju ostvarenih posjeta”, istaknula je Radojević.

Predsjednik “Nekar Dajak kluba” Andrej Zamolo je za narednu godinu najavio izgradnju pristaništa na tri lokacije na Vrbasu za dajake, što će olakšati turističke ture, a pomoći i razvoju ovog kluba.

I Natalija Trivić, načelnica banjalučkog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku je najavila izgradnju “Parka ljubavi-Safikada”.

”Legenda o Safikadi ne znači ništa, ukoliko nemamo turističku atrakciju koja će pričati tu ljubavnu priču”, dodala je ona.

Za ovo ljeto najavljeni su Nektar FreshWave festival, Demofest, Kastel rok fest, Kozara etno, Ljeto na Vrbasu, te Kočićev zbor.

Najnoviji tekstovi

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.