Novosti

Apple Siri – digitalni asistent odličan poslovni alat


Apple Siri – digitalni asistent mogao bi uskoro učiniti odbijanje poziva lakšim tako što bi automatski onome ko zove bila poslana poruka zašto se osoba koju zove nije mogla javiti.

U privatnom životu možda tako nešto još uvijek ne može biti toliko korisno, no u poslovnom bi moglo biti.

Istina jeste, nešto slično postoji dugi niz godina, mogućnost slanja SMS poruke nakon neuzvraćenog poziva, no uz Siri bi sve išlo automatski, čak i ukoliko niste blizu mobilnog uređaja. Naime, Siri može prepoznati što korisnik radi već kroz nekoliko najobičnijih detalja kao situacija u kojoj je uređaj postavljen na “Ne smetaj” ili ako je u “Avionskom načinu rada”, ali i ako su uključene neke od aplikacija za rekreaciju.

Prepoznavanjem tih detalja, Siri odmah pozivatelju šalje poruku u kojoj kaže da se osoba koju zove nije mogla javiti jer se trenutno nalazi u određenoj situaciji koja ga u tome sprječava pa će nazvati čim bude prilike. U poslovnom svijetu tako nešto od krucijalne je važnosti u nekim trenucima pa će iPhone korisnici svakako prigrliti novu Siri i možda automatski taj pametni telefon preporučiti nekome tko ga nema pa samim time nema ni sjajan novitet.

Naravno, treba znati da se u mogućnostima samog pametnog telefona, što se odnosi i na Siri, može namjestiti da poruka ne bude poslana u slučaju nejavljanja sve dok to korisnik ne odobri sam. Npr. nekad korisnik vidi poziv, kao kad vježba, pa ga ne može prihvatiti i potom Siri pita je li u redu poslati poruku vezanu za nemogućnost javljanja zbog vježbe te zatim čeka sve dok ne dobije odgovor.

Sjajna je to stvar i za CarPlay jer prilikom vožnje nije uvijek najsigurnije javiti se na telefon, pa će Siri obavijestiti pozivatelja i o takvoj situaciji. Dakle, Apple čini napredak gdje god stigne, a prepoznaje gdje ga treba načiniti zbog konstantnog praćenja zadovoljstva i želja svojih korisnika.