Novosti

Gebrüder Weiss obilježava uspješnu prvu deceniju poslovanja u BiH


Transportna i logistička kompanija Gebrüder Weiss, obilježila je prvu deceniju uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Tim povodom održana je press konferencija na kojoj je direktor poslovnice Gebrüder Weiss Almir Jonuz za BiH govorio o poslovanju kompanije u proteklih 10 godina, ali i planovima budućeg razvoja.

„Ponosni smo na činjenicu da smo od skromnih početaka prije 2008. godine sa šest zaposlenika, pružanjem uglavnom agencijskih usluga carinskog posredovanja za naše klijente i godišnjim prometom od 250.000 KM u prvoj godini poslovanja, danas pozicionirani među prve tri kompanije iz oblasti transporta i logistike, 35 zaposlenika, više od 18.000 pošiljki u 2017. godini, cijelom lepezom usluga u oblasti logističkih i transportnih rješenja, pa sve do složenih logističkih procesa za naše klijente u BiH i godišnjim prometom od oko šest miliona KM u prošloj godini“, istaknuo je Jonuz.

Rastu i razvoju Gebrüder Weiss na bh. tržištu doprinijeli su pozitivni trendovi u smislu buđenja „logističke kulture“ i navika bh. kompaija.

„U posljednje tri godine bh. kompanije se sve više odlučuju na outsourcing usluga, tj. povjeravanja svojih zaliha robe specijaliziranim logističkim kućama koje u ime njih i za njihov račun obavljaju kompletne procese u kretanju, skladištenju, distribuciji robe u zemlji“, kaže Jonuz.

Bez obzira na poslovno okruženje koje je nerijetko opterećeno usporenim i kompliciranim administrativnim procedurama, u Gebrüder Weiss u BiH su čvrsto opredijeljeni za dalji razvoj i širenje svojih usluga.

„Jedna od temeljnih vrijednosti na kojoj se zasniva poslovanje Gebrüder Weiss u svijetu, kompanije sa historijom dužom od 500 godina je „service exellence“ ili izvrsna usluga.I dalje ćemo biti kompanija u kojoj će naši klijenti dobiti vrijednost više, uz profesionalnu i kvalitetnu uslugu koju nudimo. U tom smislu nastavljamo sa kontinuiranim razvojem nacionalne distribucije u BiH i daljim razvojem skladišne logistike, te širenjem skladišnih kapaciteta. Naš cilj je 20.000 pošiljki u ovoj godini“, istaknuo je Jonuz.

Gebrüder Weiss klijentima na bh. tržištu nudi kompletna logistička rješenja sa nizom usluga, od kompletnog transporta, djelomičnih utovara, skladišne logistike, složenih logističkih rješenja, cross trackinga, reexporta u treće zemlje itd. Klijentima je na raspolaganju kompletno rješenje vezano za kretanje robe bilo gdje u svijetu, uključujući i prekookeanski transport.

Austrijska kompanija Gebrüder Weiss djeluje u cijelom svijetu, sa operacijama u 150 zemalja svijeta, zapošljava oko 7.000 zaposlenih i ima poslovnice u više od 30 zemalja svijeta.