Novosti

Wigemark: BiH može biti ponosna na mladost u ovoj zemlji


U Sarajevu su dodijeljene nagrade za najbolju studentsku kampanju na temu socio-ekonomskih reformi, u sklopu projekta E4U pod sloganom “Upalimo svjetlo za mladost BiH”, koji već drugu godinu za redom finansira i provodi Ured specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR).

Studenti sa 14 javnih fakulteta iz BiH su u proteklih šest mjeseci, podijeljeni u crveni, rozi, žuti, plavi, narandžasti, ljubičasti i zeleni tim, uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, radili na osmišljavanju kampanja o izazovima sa kojima se suočavaju njihovi vršnjaci, u kojima su predstavili i moguća rješenja tih problema.

Obraćajući se mladim i talentovanim studentima na ceremoniji dodjele nagrade, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark izjavio je:

Studenti iz BiH su i ove godine pokazali i dokazali da su u stanju kreirati dobre ideje za rješavanje problema sa kojima se suočavaju. Oni očigledno mogu i znaju put naprijed za BiH, oni sigurno mogu biti nosioci promjena koje će ovu zemlju voditi naprijed u pravcu EU integracija. BiH može s pravom biti ponosna na mladost koja odrasta u ovoj zemlji.”