Lifestyle

Festival 365 na Jahorini nudi bogat sadržaj


U hotelu Bistrica predstavljen je program novog trodnevnog „Festivala 365“, kojim će i svečano biti otvorena aktuelna ljetna sezona na Jahorini.

Svi posjetioci, pored nastupa najpoznatijih zvijezda regiona, Severine, Petra Graše, Lexington benda, kao i mnogih drugih, imat će priliku da učestvuju i u brojnim zabavnim i sportskim manifestacijama.

Jedan od organizatora „Festivala 365“, agencija „Sol azur“ pripremila je dvodnevne pakete za boravak na Jahorini, tokom trajanja festivala, a oni se nalaze u prodaji po cijenama već od 29 KM, saopćili su organizatori.

Smještajni kapaciteti, kao i same karte već su u prodaji, te se zbog velikog interesovanja svim gostima savjetuje da svoje mjesto na ljetnom planinskom festivalu osiguraju što prije.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da ih raduje da su oni u Vladi RS na vrijeme prepoznali vrijednost i potencijal ovog festivala i zajedno sa menadžmentom OC Jahorina shvatili da je korištenje kapaciteta Jahorine svih 365 dana godišnje realan cilj i mogućnost.

Frontmen benda Lexington Bojan Vasković istaknuo je da je na Jahorini boravio tokom zimske sezone i da je oduševljen svime što ova olimpijska ljepotica nudi, te da u ime Lexington benda obećava sjajan provod 30. juna.

Također, tokom cijele ljetne sezone, posjetioci će moći uživati u panoramskoj vožnji šestosjedom, šetnji i vožnji biciklima, kao i spuštanju tubing stazom, saopćili su organizatori.