Gebrüder Weiss obilježio 10 godina uspješnog poslovanja u BiH

Gebrüder Weiss obilježio 10 godina uspješnog poslovanja u BiH

Transportna i logistička kompanija Gebrüder Weiss, čija historija seže unatrag više od 500 godina, je povodom 10 godina uspješnog rada i poslovanja na tržištu BiH upriličila prijem u Sarajevu.

Prijemu je prisustvovao veliki broj zvanica, ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, austrijski ambasador u BiH Martin Pammer, predstavnici javnog i poslovnog života BiH.

Goste su pozdravili Wolfram Senger, jedan od vlasnika i generalni direktor kompanije Gebrüder Weiss, Almir Jonuz direktor filijale kompanije Gebruder Weiss u Sarajevu i njegov zamjenik Safet Delić.

Kompanija je u BiH počela s radom 2008. godine sa malim timom od šest uposlenika, i prometom do 250.000 KM.

”Danas imamo 35 uposlenika i više od šest miliona KM prometa i sa zadovoljstvom mogu reći da se ‘narandžasta familija’ širi. Postali smo ravnopravni član sjajnog koncerna Gebrüder Weiss koji broji više od 7.000 uposlenih, na 150 lokacija u 30 država svijeta”, kazao je Jonuz.

Istaknuo je da je to imperativ sam po sebi, da BiH, iako relativno mala država, može biti  ponosna da je dio austrijskog koncertna i da isključivo sa domaćom radnom snagom može da se uhvati u koštac sa sofisticiranim najboljim svjetskim rješenjima za oblast transportna logistike.

Kompanija Gebrüder Weiss  postoji više od 500 godina, a Wolfram Senger smatra da su možda i kasno došli na tržište BiH. Kompanija, također, ima predstavništva u svim državama regiona, a zainteresirani su za otvaranje novih filijala.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.