Novosti

Zajednička karta Olimpijskog centra Jahorina i Sunnylanda


Zajednička karta Olimpijskog centra Jahorina i Sunnylanda koja će biti dostupna posjetiocima u toku cijele ljetne sezone predstavljena je danas na Jahorini. Naglašeno je da je ova karta spoj panoramske vožnje šestosjedom na Jahorini i vožnje alpinecoasterom u Sunnylandu.

Mi radimo na regionalnom uvezivanju i proširenju ponude za posjetioce sarajevske regije. Jednostavno, cilj nam je da gradimo partnerske odnose sa konkurencijom čime dobijamo bogatiju reglionalnu ponudu i stvaramo nove korisnike, a ujedno smanjujemo troškove marketinga i promocije”, istakao je generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Naveo je da je plan da Jahorina radi 365 dana u godini te najavio da je predstojeća ljetnja sezona s bogatim sadržajima već u potpunosti spremna.

”Od 29. juna do 1. jula traje veliko otvaranje ljetnje sezone, koje smo simbolično i nazvali Festival 365. Pored koncerata i dnevnih žurki, pripremamo i zanimljive trke i takmičenja u kojima će moći da se oprobaju svi posjetioci”, rekao je Ljevnaić.

Event manager Sunnylanda Dragana Kurtagić kazala je da je ovo tek početak saradnje i povezivanja Jahorine i Trebevića.

”Ovo je prvi alpinecoaster na našem području i drago nam je da smo ga mogli prezentovati i kroz ovaj projekat zajedničke karte. Dodatni sadržaj za neše posjetioce je vrlo važan i nadamo se da će ova karta i druge naše resurse povezati i da ćemo graditi zajedno bolji turizam”, navela je Kurtagić.

Olimpijski centar Jahorina od ljetnih sadržaja tokom cijele sezone, najavljeno je, omogućit će posjetiocima da svaki dan uživaju u panoramskoj vožnji šestosjedom, šetnji i vožnji bicikala i kvadova, spuštanju tjubing stazom, a u planu je obogaćivanje adrenalinskih i zabavnih sadržaja, revitalizacija vrha planine, gdje će pored novog jezera na vrhu Poljica biti uređen prostor za šetnju i odmor, saopćeno je iz OC Jahorina.