Tema u fokusu

Nelt mjesečno obavi više od 20.000 isporuka u BiH


Nelt d.o.o. na tržištu Bosne i Hercegovine posluje od 2006. godine, a pored sjedišta u Istočnom Sarajevu postoje regionalni distributivni centri u Banjaluci i Bijeljini, kao i cross dock u Mostaru.

Kompanija zapošljava 340 ljudi i dio je Nelt Grupe koja posluje na osam tržišta Jugoistočne Evrope i Podsaharske Afrike.

Zahvaljujući stalnom unaprjeđivanju kvaliteta i širenju asortimana usluga, kao i ulaganju u razvoj zaposlenih, Nelt d.o.o. je danas jedna od vodećih kompanija na teritoriji BiH, koja pruža usluge visokog kvaliteta u oblasti distribucije, logistike i marketinga trudeći se da postigne maksimalnu efikasnost i efektivnost u poslovanju.

Neltovu postojeću infrastruktura u Bosni i Hercegovini čini 2.000 m2 kancelarijskog i 7.500 m2 skladišnog prostora u ambijentalnom, hlađenom i smrznutom režimu. Neltova flota čini više od 50 dostavnih vozila. Efikasnost dostave omogućena je zahvaljujući primijenjenim tehnološkim sistemima ERP- SAP, TMS-Sky Track, WMS- GOLD koji su međusobno povezani i zajedno daju optimalna rješenja u realizaciji logističkih zadataka. Mjesečno se na teritoriji cijele BiH obavi više od 20.000 isporuka.

Pored skladištenja, skladišne manipulacije i dostave, Neltov sistem integriranih logističkih usluga čine i usluge međunarodnog transporta i carinjenja.

Benefiti koje Neltovi klijenti dobijaju korištenjem ovog sistema su smanjivanje rizika i manji troškovi, fleksibilnost reagiranja na eventualne promjene na tržištu, fokus na svoj osnovni biznis. Omogućeno je međusobno povezivanje sistema klijent – provajder, čime se obavlja elektronska razmjena podataka, naloga, izvještavanja.

Nelt d.o.o., u distributivnom poslu, sarađuje sa kompanijama Arla, Bambi, Mondelez, Neoplanta, BIC, Japan Tobacco International, Jacobs Douwe Egberts, SC Johnson, Sony, HELT, Karelia, Kent, ZLD, Philips, Bosnaplod, TDR.

U domenu logistike, klijenti su Bosnaplod, Lactalis, R&S, Atom, Jami, Lukas Nakić, Fratello, Bonita, JTI, Hepok, Telrad, Calsberg, Alf-Om

Ključni podaci:

  • 7.500 m2 skladišnog prostora
  • 4.500 kupaca
  • 8.000 prodajnih mesta
  • 13 principala
  • 36 brendova
  • 13 LSP klijenata                              
  • 20.000 isporuka mesečno
  • 48 dostavnih vozila, 2 tegljača, 2 prikolice, 174 vozila za potrebe terenske prodaje i podršku biznisu

Više informacija pronađite na https://www.neltlsp.com/rs/bosna-i-hercegovina/.