Industrija

LB.Profile dobio 50 novih kupaca na bh. tržištu


Godinu i po dana nakon što je Hifa Oil kupila LB.Profile GmbH, proizvođača visokokvalitetnih PVC profila za prozore i vrata, ova njemačka kompanija povećala je prodaju za 110 posto dobivši 50 novih kupaca, partnera i proizvođača PVC stolarije sa kojima je ostvarena dugoročna i stabilna poslovna saradnja.

”U saradnji sa kompanijom Euro Roal koja je također firma kćerka Hifa Oil, a koja je naš ekskluzivni zastupnik za BiH i zemlje Balkana, uspjeli smo za kratko vrijeme napraviti značajan prodor na bosanskohercegovačko tržište od Velike Kladuše i Cazina, preko Teslića, Tešnja, Doboja, Živinica, Zavidovića, Zenice, Bugojna, pa do Sarajave i Mostara. Trenutno imamo više od 50 kupaca koji proizvode gotove proizvode od LB.Profila, od manjih radnji preko srednjih pa do velikih proizvođača”, navodi se iz ove kompanije.

Kažu da se uspjeh desio jer je “prodajna mreža u stanju reagirati brzo prema krajnjem potrošaču sa raznovrsnom paletom profila, logističkom podrškom i servisom, što u konačnici čini ponudu konkuretnom i potpunom“.

Sa partnerima u Bosni i Hercegovini za kratko vrijeme realizirano je dosta projekata počev od privatnih kuća i zgrada, pa do javnih objekata. Svi profili i sistemi imaju potrebne ateste i certifikate, što pruža kupcima prednost na tržištu.

Njemački LB.Profile dostupan je na bh. tržištu kod proizvođača PVC stolarije kao što su ZR “AMS” Konjic, MF Company Velika Kladuša, EMOX Hadžići – Sarajevo, Džaja Plast Cazin, Žaluzine style Zenica, Nova plast Tešanj, Edal Alu i PVC stolarija Živinice, Memić plast Bugojno, Almy gradnja Zavidovići, MO Life Mostar, GTR Mostar, Braća Vajić Teslić, Rolo – Mont Doboj Jug, Zeno PLAS-AL Sarajevo.

LB.Profile već duže od 50 godina razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, akumuliranim znanjem i naprednom tehnologijom koja je posljednja riječ u industriji umjetnih profila.

Nakon akvizicije u januaru 2017. godine, osim Holandije i novih kupaca u Njemačkoj, proizvodi LB.Profile ušli su i na tržišta Srbije, Kosova i Makedonije.