Novosti

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo peti put potvrdila status Poslodavca Partnera


Coca-Cola HBC B-H Sarajevo već petu godinu zaredom učestvuje u projektu Certifikat Poslodavac Partner i iznova potvrđuje svoju predanost visokim standardima kad je u pitanju upravljanje ljudskim potencijalima.

Ove godine Coca-Cola HBC B-H Sarajevo postigla je impresivnih 98 posto od ukupnog broja bodova, svrstavši se tako u sam vrh najatraktivnijih poslodavaca na tržištu.

U svakom od pet ocjenjivanih područja (strategija, regrutiranje i selekcija, upravljanje učinkom, usavršavanje i razvoj, odnos prema zaposlenicima) Coca-Cola HBC B-H Sarajevo ostvarila je preko 90 posto od ukupnog broja bodova, a naročito se istaknula u područjima upravljanja učinkom i usavršavanja i razvoja, gdje je postigla maksimalan broj bodova.

Kompanija je napravila znatne pomake u digitalizaciji i time se uvrstila među vrhunske kompanije, koje razumiju vrijeme u kojem posluju i kontinuirano ulažu u zaposlenike, čineći dostupnim raznovrsne mogućnosti usavršavanja. Ulaganjima u usavršavanje zaposlenika i redovnim provođenjem ispitivanja njihovih stavova Coca-Cola HBC B-H Sarajevo jasno pokazuje da je svjesna toga da ključ njenog uspješnog poslovanja čine upravo njeni ljudi.