Novosti

Ryanair će uvesti dodatne letove sa Banjalučkog aerodroma


Aerodrom Banja Luka očekuje da će najveća europska niskotarifna aviokompanija Ryanair uvesti dodatne nove rute kada uđe na bh. tržište krajem oktobra, izvještava Ex-Yu Aviation. Prijevoznik će lansirati letove iz Charleroi, Memmingena i Stockholma Skavsta za Banju Luku od 29. oktobra. Generalni direktor aerodroma Duško Kovačević kazao je da će predložiti Ryanairu da započne sezonske letove s tačke u Grčkoj, u Solunu i Atini.

“To bi bilo od velike koristi za naše građane koji se odmaraju u Grčkoj. Pored toga, Beč je opcija, međutim, Ryanair nema tu bazu, već radi u blizini Bratislave i mislim da je realno razgovarati s aviokompanijom da razmotri uslugu iz slovačke prijestolnice”.

Premijer entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović je ranije rekla:

“Nakon uvođenja ovih ruta za Banja Luku, najavit će se drugi set novih destinacija, što je ohrabrujuće”. Generalni direktor je istakao da prodaja ulaznica za predstojeće letova teče izvan očekivanja.

“Na osnovu informacija koje smo dobili od Ryanaira, oni su zadovoljni prodajom karata do sada, za koju kažu da je iznad njihovih očekivanja, a neki letovi oko novogodišnjih praznika su rasprodati. Ryanair je izuzetno zadovoljan i faktor opterećenja je odličan” .

Pored Ryanarovih novih ruta, grad će nastaviti da servisira Air Serbia iz Beograda, koja planira da održava dva nedjeljna leta za Banju Luku u većem dijelu zimske sezone, uz dodatnu nedjeljnu uslugu koja će se odvijati od sredine decembra do sredine januara.