Startup

Projekt podrške mladim osobama za započinjanje posla “Start-up”


Privredna komora Kantona Sarajevo i Ministarstvo privrede KS objavili su Javni poziv za realizaciju Projekta podrške mladim osobama za započinjanje posla – “Start – up”.

Projekt predstavlja razvoj i promociju preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva mladih, kao i unaprjeđenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju subjekata male privrede i preduzetnika u skladu sa Zakonom o poticaju razvoja male privrede.

Projekt obuhvata: realizaciju obuka, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje MSP i preduzetnika. Projekt će pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći podržati ciljnu grupu kroz obuku za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.

Pravo na učešće u Projektu, u skladu sa uslovima iz Javnog poziva, imaju fizičke osobe koje nemaju zaposlenje, ali imaju kvalitetnu poslovnu ideju za samozapošljavanje i samostalni početak biznisa. Ciljnu grupu čine mladi u dobi od 18 do 30 godina.

Prijave za I fazu Projekta, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se najkasnije u roku od 30 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama, saopćeno je iz Privredne komore KS.