IT i Tehnologija

Audi najavljuje električni superautomobil PB18 e-Tron


Na ovogodišnjem eventu Pebble Beach Car Week u kalifornijskom Montereyu Audi planira predstaviti svoj novi koncept električnog superautomobila. Po Pebble Beachu i godini nazvan PB18 e-Tron otkriven je u tek jednoj zatamnjenoj fotografiji koju je Audi ovoga tjedna postavio na svoje internetske stranice.

Prema dostupnim informacijama radi se o konceptu potpuno električnog dvosjeda dizajniranom u novom Audijevom studiju u Malibuu, također u Kaliforniji. Nagađa se da bi neka tehnološka rješenja ovaj superautomobil mogao posuditi od Audijevog bolida za 24 sata Le Mansa, modela R18 e-Tron. Sa slike su vidljivi tek sportska linija vozila, prednja prepoznatljiva LED svjetla, kao i “krilca” na krovu gdje su smještene kamere koje preuzimaju ulogu retrovizora.

2018 Pebble Beach Car Week počinje za nešto više od dva tjedna, pa je vjerojatno da ćemo tada znati više detalja o tehničkim i voznim karakteristikama ovog Audijevog električnog bolida. Kako bilo, Audi i dalje tvrdi da je tek riječ o konceptu koji pokazuje kako bi trebali izgledati sportski automobili budućnosti, piše SEEbiz.