Tema u fokusu

Izazovi izvoza uz podršku Addiko banke


Panel diskusija za vodeće izvoznike pod nazivom “Izazovi izvoza” održat će se 30. augusta u hotelu Novotel (Bristol), u Sarajevu.

Ova diskusija dio je projekta izbora “100 najvećih” kompanija, a koji organizuju Poslovne novine, u suorganizaciji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH. Addiko banka je banka partner ovom događaju, na kojem će, osim Hrvoja Stojića, direktora Odjela ekonomskih istraživanja u Addiko Grupaciji, učešće uzeti i nekoliko renomiranih bh. izvoznika, klijenata Addiko banke, koji će podijeliti svoja poslovna iskustva.

Među panelistima su Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Emil Kučković, direktor LRC BIS-a analitičkog partnera, Vedad Halilović, pomoćnik direktora direkcije za prodaju, nabavku i logistiku/poslovi izvoza AS Holdinga, Ševal Suljkanović, izvršni direktor za ekonomska pitanja kompanije Bimal i Goran Vrhovac, direktor Mladegs Pak Prnjavor.

“Naša opredjeljenost za partnerstvo sa privrednom, posebnom onim kompanijama koje značajan dio svoje proizvodnje plasiraju na strana tržišta potvrđena je činjenicom da se veliki broj naših klijenata nalazi se u samom vrhu liste 100 najvećih, kako u kategoriji velikih kompanija, tako i u kategoriji srednjih i malih kompanija”, istaknula je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko banke.

“Želimo promovisati pozitivne poslovne priče i podstaći kompanije da dijele svoje dobre poslovne prakse, te smo dio ove uspješne priče koja afirmiše bosanskohercegovačke kompanije”, dodala je Pašić.

Projekt “100 najvećih u BiH” jedinstven je u Bosni i Hercegovini i ima za cilj da promoviše i poveže najvažnije privredne subjekte i unaprijedi poslovanje u našoj zemlji.