Novosti

Vanjskotrgovinska komora BiH sa bh. izlagačima na sajmu Worldfood u Istanbulu


Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i USAID/Sweden FARMA II Projekta, ove godine organizovala je izlaganje bh. kompanija na sajmu „Worldfood Istanbul 2018“.

Riječ je o najvećom sajmu trgovine hranom i pićem u Turskoj, koji će ove godine okupiti više od 400 domaćih i međunarodnih proizvođača i više od 15.000 posjetilaca.

“Sajam se održava u TUYAP Fair and Congress Center u Istanbulu od 5. do 8. septembra, a kompanije iz BiH su na štandu C530 u hali 3. Ove godine, pored VTK BiH, na sajmu izlažu bh. kompanije „Bosnaplod“ iz Brčkog, „Kupres Milch“ iz Kupresa, „Meggle“ iz Posušja, „Mladegs pak“ iz Prnjavora, „Mljekara Livno“ i „Vita-Life“ iz Visokog“. Na ovaj način imaju mogućnost predstaviti svoju ponudu potrošačima iz zemalja Europe, Srednjeg Istoka, Sjeverne Afrike i Turske”, navode iz VTK BiH.

Cilj organizacije izlaganja na sajmu jeste promovisati bh. kompanije iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, omogućiti kompanijama uspostavljanje poslovnih odnosa sa turskim i međunarodnim partnerima, kao i povećati izvoz bh. proizvoda iz tog sektora na međunarodno tržište.