Novosti

Više od 150 takmičara na prvoj utrci „Nacionalni park Una“


Nacionalni park “Una” i Sportsko udruženje “Ultra” iz Bihaća u nedjelju, 23. septembra organiziraju prvu atletsku – brdsku utrku “Nacionalni park Una”.

“Ovo još jedan od načina promocije i popularizacije našeg nacionalnog parka, s obzirom na to da su ovakve utrke idealne kao jedan od načina brendiranja zaštićenih područja. Prijavljeno je već više od 150 takmičara, pa možemo reći da su naša očekivanja u potpunosti ispunjena. Potrudit ćemo se da ovo bude još jedna impozantna sportsko – turistička razglednica iz najljepšeg dijela Parka”, rekao je direktor Nacionalnog parka “Una” Amarildo Mulić.

Rasim Junuzović iz Sportskog udruženja “Ultra” napomenuo je da će utrka startati u nedjelju u 10 sati, te da će takmičari trčati dionicu od 13,5 kilometara, od ulaza u Nacionalni park Una do Štrbačkog buka.

“Učesnici će trčati izuzetno atraktivnom i prilično zahtjevnom šumskom stazom, a određeni vremenski limit je tri sata. Pripremljeni su bogati startni paketi, uz nagradni fond od 3.500 KM”,  dodao je Junuzović.

Istaknuto je kako će se ovom manifestacijom na određeni način zaključiti ljetni dio sezone, koji je rekordan za najmlađi nacionalni park u BiH. Još jednom je potvrđena informacija kako je već nadmašena prošlogodišnja brojka posjetilaca, s obzirom na to da je ove godine Nacionalni park “Una” posjetilo više od 85.000 turista.