Novosti

U Briselu sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i tržišnu konkurenciju


Trećim sastankom Pododbora za unutrašnje tržište i tržišnu konkurenciju, koji će biti održan danas u Briselu, uime Evropske komisije predsjedavat će zamjenik direktorice Odjela za Bosnu i Hercegovinu i Albaniju u Generalnom direktoratu EK za proširenje Georg Ziegler, dok će bh. delegaciju predvoditi pomoćnik ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Dragan Milović.

Na sastanku će, između ostalog, biti razmotrena primjena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u oblasti bankarstva, osiguranja i ostalih finansijskih usluga, prava privrednih društava, računovodstva i revizije, javnih nabavki, konkurencije, državne pomoći i javnih preduzeća, politike u oblasti javnog zdravstva i zaštite potrošača, kao i prava intelektualnog, industrijskog i trgovinskog vlasništva, najavljeno je iz Direkcije za evropske integracije BiH.

Pododbor za unutrašnje tržište i tržišnu konkurenciju jedan je od sedam pododbora, zajedničkih tijela BiH i EU osnovanih u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju radi praćenja i nadzora nad njegovom provedbom.