Novosti

Parafiranje programa podrške bh. poljoprivredi sutra u Sarajevu


Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i zamjenik regionalnog predstavnika Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) Yuriko Shoji u Sarajevu će u srijedu, 3. oktobra, parafirati “Okvir programiranja Organizacije za hranu i poljoprivredu za Bosnu i Hercegovinu za period 2018 – 2021”.

Okvirom programiranja utvrđene su oblasti i aktivnosti čiju će realizaciju u Bosni i Hercegovini FAO podržati svojim sredstvima.

Ukupni resursi potrebni za sprovođenje Okvira programiranja do 2021. za Bosnu i Hercegovinu iznose oko šest miliona američkih dolara.

UN FAO radi na implementaciji nekoliko projekata u Bosni i Hercegovini, od kojih je i program jačanja Centra za unapređenje poljoprivrede Sokolac koji će, u okvirima šire regije, integrišući različite resurse, doprinijeti unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja osiguranjem održivih prihoda stanovništva brdsko-planinskih područja.

Nakon parafiranja Okvira programiranja za Bosnu i Hercegovinu, Yuriko Shoji će sa svojim saradnicima posjetiti Centar za unapređenje poljoprivrede Sokolac i razgovarati sa predstavnicima lokalne zajednice, saopćeno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.