Konferencija Tech Hosted u Banjoj Luci okuplja IT stručnjake

Konferencija Tech Hosted u Banjoj Luci okuplja IT stručnjake

Četvrto izdanje najveće multivendorske Tech Hosted by Lanaco konferencije u Bosni i Hercegovini ove se godine održava od 15. do 19. oktobra u Lanaco Tehnološkom centru u Banjoj Luci o temi “Connecting data”.

Konferencija će okupiti IT stručnjake, preduzetnike, vlasnike preduzeća, razvojne menadžere i tehnološke stručnjake koji su zainteresirani za poboljšanje poslovanja kroz prihvatanje benefita digitalne transformacije.

Adekvatno korištenje povezanih informacija u svakodnevnom poslovanju je pretpostavka za kreiranje konkurentske pozicije i uspjeha na tržištu, ocijenili su organizatori ovog skupa, dodajući da razumijevanje značaja povezanih informacija predstavlja suštinu poslovne moći početkom 21. vijeka.

Ovogodišnju konferenciju će činiti nekoliko programskih segmenata kroz koje će se obraditi Big Data, IoT, Security, GDPR, E-government.

U autentičnom formatu koji će biti definiran prisustvom najvećih brendova globalne IT industrije kao što su Microsoft, Samsung, Kaspersky, Lenovo, Oracle i brojni drugi, te mješavinom programskih blokova poput prezentacije eksperata najvećih IT kompanija, panela i studija slučaja pokušat će se zakoračiti u budućnost.

Tech Hosted by Lanaco je za postala najveća multivendorska IT konferencija u Bosni i Hercegovini, te predstavlja priliku za razmjenu znanja i iskustava, a ovogodišnja će trajati pet dana i bit će kvalificirana u tri programska bloka.

Prošlogodišnjoj konferenciji prisustvovalo je 280 učesnika koji su kroz razmjene iskustava, oplemenjeni znanjima 22 svjetski priznata stručnjaka zbog čega su organizatori napomenuli da ova konferencija predstavlja most koji spaja globalne lidere digitalne transformacije.

Najnoviji tekstovi

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.