Novosti

Kučković panelista na TIS-u: Potencijale ćemo iskoristiti samo ukoliko sarađujemo


U organizaciji Regionalnog foruma za tržište, investicije i statistiku – TIS – danas je u Sarajevu svečano otvorena Međunarodna konferencija “Konkurentnost regionalnog tržišta, značaj statistike i inovacija”.

Ova konferencija podržava i afirmira saradnju vladinih institucija, nevladinih organizacija i poslovnog sektora u cilju planiranja, saradnje i realizacije projekata u oblastima razvoja tržišta kapitala, rada, roba i usluga, razvoja zvanične statistike, investicija, informacionih tehnologija, te efikasnog upravljanja i korištenja ekonomsko-socijalnih potencijala.

Jedan od analitičkih partnera konferencije je LRC BIS iz Sarajeva, a na panelu pod nazivom ”Tržište i investicije”, govorio je izvršni direktor ove kompanije Emil Kučković.

”Velika mi je čast što imam priliku prisustvovati na ovoj konferenciji koja ima za cilj da promovira saradnju na regionalnom i međunarodnom nivou. Svima nam je poznato kako su zemlje regije toliko male da nam je neophodno da razmjenjujemo ideje i mišljenja kako bismo bili u mogućnosti da u potpunosti iskoristimo sve potencijale koje i posjedujemo. LRC d.o.o. Sarajevo će danas predstaviti bazu podataka svih registrovanih privrednih subjekata koja se ažurira na dnevnom nivou. Naglašavam kako LRC već pet godina ima potpisan protokol o saradnji sa bonitetnim agencijama u regiji tako da je putem našeg sistema moguće doći do podataka o regionalnim tržištima, odnosno kompanijama. Zadovoljstvo mi je da mi kao neko ko već 18 godina radi sa podacima i informacijama smo prvi put učesnici na Forum TIS konferenciji i iskreno se nadam da ovo nije posljednji put da se vidimo”, istaknuo je, između ostalog, direktor Kučuković.