Turizam i ekologija

Svjetski eksperti iz marketinga dolaze u Sarajevo


Deseti i jedanaesti mjesec u godini obično su period kada se u svijetu održavaju konferencije i forumi, te drugi slični događaji iz oblasti turizma.

Jedan od takvih događaja koji se našao na svjetskom kalendaru turističkih dešavanja hospitalitynet.org je i Tourism Networking Forum 2018 koji će se 8. novembra održati u sarajevskoj Vijećnici.

Sarajevo će prvi put u novembru ove godine biti domaćin regionalnom forumu za turističke djelatnike i sve druge poslovne subjekte koji svoje poslovanje žele povezati sa turizmom, kao što su naprimjer medicinske klinike i lječilišta koji žele biti dijelom zdravstvenog turizma te druge poslovne oblasti.

Koncept koji ovaj poslovni događaj čini jedinstvenim na području Bosne i Hercegovine učesnicima daje mogućnost sudjelovanja u tri programa, edukacijskom koji će ugostiti svjetske i regionalne eksperte iz marketinga i turizma poput RJ Friedlandera, Philippa Klöcknera, Ivana Bildija, Dine Oreskog i dr., expo na kojem će moći izlagati svoje ponude svim posjetiocima i drugim učesnicima, te networking večernjem gala događaju na kojem će se moći umrežavati po principu speed networking matrice i u sklopu neformalnog druženja koje sljeduje nakon toga.

S obzirom na to da je turizam vezan za putovanje, a da je putovanje kretnja od tačke A do tačke B, turistički djelatnici da bi se našli na toj putanji su uslovljeni međusobnim poslovnim saradnjama. Ovaj događaj je upravo fokusiran na uspostavljanje koncepta na kojem će svaki učesnik imati mogućnosti poslovnog umrežavanja sa svim ostalim učesnicima, te tako otvoriti mogućnosti eventualne saradnje.