Sajam OPENS u Zenici okupio 283 izlagača poljoprivrednih proizvoda

Sajam OPENS u Zenici okupio 283 izlagača poljoprivrednih proizvoda

U organizaciji Asocijacije organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona, danas je u Zenici na Trgu ”Alije Izetbegovića” otvoren 8. sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno stvaralaštva “OPENS 2018“.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera pa kupci, kako ističe predsjednik ove asocijacije Refik Alihodžić, imaju priliku da kupe više od 5.000 proizvoda iz cijele BiH.

”Svi prijavljeni izlagači, njih 283, stigli su i izložili svoje proizvode. Zastupljeni su svi oblici poljoprivredne proizvodnje, što nam je posebno drago. I ove godine imamo izlagače iz svih gradova BiH, od kojih su desetak i iz Republike Srpske, koji dolaze iz gradova Rudo, Banja Luka, Jezero”, kaže Alihodžić.

Najzastupljeniji su proizvođači meda i prerađevina od meda te je i tema okruglog stola koji će biti održan danas “Sačuvajmo planetu, održimo pčele“, na kojem će predavači biti i ugledni profesori.

Pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK-a te Grad Zenica, a partneri firme iz grupacije AS Holding, čija je “Džinovska džezva” postavljena na ulaz u sajamski šator iz koje posjetioci besplatno mogu kušati bosansku kafu.

Najnoviji tekstovi

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.