Tema u fokusu

R&S Sarajevo – Olakšava posao!


Firma R&S d.o.o. Sarajevo osnovana je 1996. godine, kao mala porodična firma, ali sa jasnom vizijom za budućnost.

Danas, nakon 22 godina uspješnog poslovanja sa zadovoljstvom možemo reći da su jedan od vodećih uvoznika i distributera kancelarijskog materijala, promotivnih artikala i poslovnih poklona, kancelarijskog namještaja, kompjuterske opreme i sredstava za čišćenje.

Vodeći se svojim sloganom „olakšava posao“, koncept da se tržištu ponudi servis brze, povoljne i jednostavne nabave svega potrebnog u kancelariji ostvaren je u potpunosti. Time je kupcu omogućeno da lagano nabavlja potrebno, a svoje vrijeme i energiju usmjerava u aktivnosti koje su vezane za njegovu osnovnu djelatnost. Kupac sada može, prvi put u BiH, doći samo na jedno mjesto i opremiti poslovni prostor kancelarijskim namještajem, IT i ostalom opremom, i naći pouzdanog partnera za svoje redovne potrebe za kancelarijski i promo materijal, poslovne poklone za svoje partnere i sredstva za čišćenje objekata.

R&S d.o.o. Sarajevo zapošljava 65 radnika, posjeduje preko 3.500 m2 poslovnog prostora u BiH i svojim asortimanom snadbijeva preko 5.000 kupaca. Godine 2005. kupili su i opremili centralni distributivni centar u Vogošći u blizini Sarajeva na preko 3.000 m2, a 2012. su kupili distributivni centar u Tuzli sa preko 500m2. U ponudi se nalazi više od 20.000 artikala, bilo da se radi o direktnim distribucijskim ugovorima za područje BiH ili vlastitih robnih marki koje se rade po visokim standaradnima.

Kupcima nude brojne posebne usluge koje značajno ubrzavaju i pojednostavljuju procese nabave, a time se ujedno i ostvaruju značajne uštede. Shodno širini asortimana i broju partnera sa kojima sarađuju u cijelom svijetu spremni su odgovoriti najzahtjevnijim poslovima. Partneri i potrošači dobro znaju da je svaki proizvod koji dolazi iz R&S Sarajevo potpuno legalno uvezen, originalan, da je aktuelan na tržištu, da ima važeću garanciju i osiguran servis. Zbog toga je poslovati sa R&S Sarajevo potpuno sigurno, lako i efikasno.

Narudžbe koje se primaju telefonom, faksom ili putem interneta dostavljaju se kupcu besplatno u roku 24 sata na području cijele BiH.

Godine 2008. unaprijeđuju svoj način i obim rada na područuju promotivnih artikala otvarajući vlastitu štampariju gdje nude usluge štampe na svim artiklima iz svog asortimana. R&S štamparija sa vrhunskim mašinama i najkvalitetnijim bojama vrši štampanje svih artikala iz njihove ponude. Prateći evropske i svjetske standarde uspješno štampaju sve plastične, metalne, drvene, kožne, keramičke, te tekstilne proizvode.

Prije dvije godine uvode WMS software u skladišne procese i, prvi u branši, u potpunosti automatizuju sve procese prijema i otpreme robe, čime su se procesi isporuke značajno ubrzali, a broj grešaka prilikom pripreme robe smanjen je na minimum.

U tekućoj godini u svojim prostorijama otvarili su radno-izložbeni salon kancelarijskog namještaja, gdje predstavljaju koncept, fleksibilnih radnih mjesta. Dizajn prostora uradio je poznati holandski arhitekta, i sada kupci mogu doći i doživjeti kako izgleda moderni sistem radnih mjesta, prilagođen novim trendovima i razvoju tehnologija.

Također, kupci R&S Sarajevo, mogu ugovoriti i usluge MPS-a (Managed Print Services), gdje R&S obezbijeđuje printere, servis, tonere i papir, a kupac plaća samo onoliko stranica koliko odštampa, bez brige o nabavkama svih tih proizvoda i usluga.

Filantropske aktivnosti i društvena odgovornost firme „R&S“ prepoznate su od fondacije „Mozaik“, te krunisane nagradom „Dobro“ u konkurenciji srednjih preduzeća, samo su motivacija za dalji rad i podršku mladim i vrijednim ljudima koje ova firma podržava.

Sve ovo dolazi prvenstveno zahvaljujući timu mladih, ambicioznih i vrijednih ljudi. Firma R&S Sarajevo svake godine širi svoj tim sa novim uposlenicima i tako postaje prepoznatljiva kao firma koja prepoznaje i pruža mogućnost mladima u njihovom poslovnom rastu i razvoju.

Njihov naredni cilj je povećati prodaju i plasman proizvoda u svim prodajnim kanalima u kojima djeluju, proširiti distributivnu mrežu i očuvati zadovoljstvo njihovih kupaca, koji su i njihova najbolja preporuka.