Novosti

Addiko banka slavi drugi rođendan uz pozitivne poslovne trendove


Prije dvije godine, na Međunarodni dan štednje, Addiko brend je i zvanično ušao na bh. tržište.

Predsjednica Uprave Addiko Bank d.d. Sarajevo Sanela Pašić izjavila je da su svojim klijentima uspjeli pokazati da bankarstvo može biti jednostavno i jasno, te da i u narednom periodu nastavljaju sa pozitivnim poslovnim trendovima, rastom i ambicioznim razvojnim planovima.

”Kao i prethodne godine i ove ćemo rođendansku radost podijeliti sa klijentima, omogućavajući im 31. oktobra plaćanje računa bez naknade u svim poslovnicama Addiko banke”, dodala je Pašić.

Osim toga, kako je dodala, dijelu učenika u školama u Sarajevu, Bijeljini i Grudama, kojima su prošle godine donirali školske ormariće, donirat će dodatne školske udžbenike koji će učenici koristiti u školi, kako bi im olakšali školske torbe i omogućili praviliniji tjelesni razvoj.

”Rođendan ćemo obilježiti nizom aktivnosti, među kojima bih istakao druženje za mališane sa područja Starčevice, na nedavno otvorenom Addiko dječijem igralištu”, kazao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka, te dodao da  će se mališani na igralištu moći igrati, družiti sa omiljenim likovima iz crtanih filmova i saznati više detalja o štednji i njenoj koristi.

Addiko banka je tokom protekle dvije godine značajno poboljšala sve ključne poslovne indikatore, finansijske rezultate, kvalitet imovine i postavljeni su temelji za kontinuirano održivi rast, saopćeno je iz te banke.