Tema u fokusu

Sedam dana do konferencije Pouzdanost 2018: Spajanje poduzetnika u cilju jačanja bh. privrede


Narušena likvidnost jedna je od najvećih opasnosti za tržište i može izazvati ozbiljne probleme kako za firme, tako i za domaću privredu u cjelini. Zato pouzdane kompanije moraju imati posebno mjesto u poslovnom svijetu, a jedan od značajnijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja i veliki generator poslovne motivacije za najuspješnije privredne subjekte Bosni i Hercegovini jeste projekt ”POUZDANOST”.

Ovogodišnja kampanja i dodjela priznanja bonitetnim kompanijama realizira se u saradnji LRC-a i Poslovnih novina, a ako želite znati koje su to domaće firme svojim radom, zalaganjem i znanjem zasluženo svrstane među odabrano društvo, obavezno u svoj kalendar upišite 28. novembar, hotel Hills u Sarajevu – konferencija ”Pouzdanost 2018”.

Treba napomenuti da je proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije. Od 32.292 bh. kompanije, njih 14 posto (4.511), ispunilo je kriterije bonitetno pouzdanih, što čini jedan posto više nego prethodne godine, dok kontinuitet bonitetne pouzdanosti u posljednje tri finansijske godine ima čak 1.720 kompanija.

Pouzdanost u modernom poslovanju ima veliko značenje, a promocija pouzdanih kompanija predstavlja obavezu, prestiž i čast. Stoga je ova kategorija izuzetno važna u poslovnom svijetu, jer biti pouzdan poslovni partner znači biti profesionalan, kvalitetan, stručan i sa visokim ljudskim i profesionalnim vrijednostima.

Ono što je posebno značajno za bonitetno pouzdane kompanije jeste i da je BBI VIP Business Club prepoznao važnost i potencijal ovog projekta, te da će kao suorganizator pružiti dodatnu podršku kompanijama koje bilježe natprosječne poslovne rezultate i koje su svijetli primjeri domaće privrede.

”Strategija BBI banke je podrška razvoju privrede u BiH i povećanju proizvodnih kapaciteta domaćih kompanija. Naše poslovanje temeljimo na etičkim principima i partnerskim odnosima s klijentima, stoga nas raduje da možemo podržati bh. bonitetno pouzdane kompanije. Ohrabruje činjenica da je u odnosu na prošlu godinu zabilježn rast bonitetno pouzdanih kompanija. Naša je želja biti podrška u razvoju poslovanja ovim kompanijama i nastojanjima da održe kontinuitet uspjeha i rasta. Sa iskrenim zadovoljstvom ćemo biti pouzdan partner bonitetno pouzdanim kompanijama i budućnosti”, rekao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Specijalni partner projekta je kompanija Express Courier d.o.o. koja brzo i efikasno pruža usluge distribucije pošiljaka na teritoriji BiH, ali i inostranstva i jedini je ovlašteni zastupnik za UPS u BiH.

”Sistem prepoznatljivosti i pouzdanosti linearan je sistemu vrijednosti koju stvaramo, stoga smo ponosni što smo drugu godinu zaredom Specijalni partner projekta, te što smo dobitnik Certifikata bonitetne pouzdanosti. Pouzdanim pristupom prema našim partnerima, stalnim ulaganjem u edukaciju naših uposlenika, razvojem softverskih rješenja, integracijom novih usluga u globalne logističke sisteme podižemo ljestvicu iznad standarda i prosjeka logističkih usluga na našem tržištu”, istaknuo je direktor kompanije Mirza Bavčić.

Ovogodišnja konferencija donijeti će i druge brojne aktivnosti, pa će tako devet uspješnih i ostvarenih poduzetnika održati motivacione govore, a zanimljive diskusije očekuju nas na dva panela. Prvi panel posvećen je ženama u biznisu, a poduzetne dame otkriće nam na koji način ostaju pouzdan partner i koliki je to zapravo izazov na današnjem vremenu.

Posebno raduje podatak da je učešće na predstojećoj konferenciji uzelo i veliki broj javnih preduzeća, kojima će biti posvećen zaseban sektor, a kao i prethodnih godina fokus okupljanja biće umrežavanje poslovnih subjekata – sve u cilju jačanja domaće privrede i zaustavljanja odlaska radne snage iz BiH.

Više informacija o projektu dostupno je na www.pouzdanost.ba